Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Preţ:
580 Lei (487 Lei + TVA)
Cant:buc.

Cablu de incalzire electrica MAGNUM Cable 400 W = 40 m (10 W/m)

Preţ:
580 Lei (487 Lei + TVA)
Cant:buc.

INCLUDE TAXA VERDE

Pentru o cerere de credit TBI, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: info@incalzirerom.ro sau prin telefon: 0770-942 081


Cablul de încălzire MAGNUM Cable - 400 W (10 W/m) este un cablu de incalzire actionat electric, proiectat pentru instalarea in beton subgrad, de obicei pentru incalzirea suprafetelor interioare ale pardoselii cu proprietati bine izolate.

Conductorul electric, nominal pentru puterea de caldura de 10 W/m, este proiectat special in pardoseala electrica si a sistemelor de incalzire electrica in pardoseala.

Cablul de incalzire dimensionat corespunzator pentru necesarul de caldura duce la o incalzire rapida si eficienta, daca este dimensionat corespunzator, astfel incat poate fi utilizat si ca incalzire principala si auxiliara.

telefon   +40/770 942 081

Producător: C&F Technics
Stoc: 3 buc. pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 28 Mai 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

 Cablu de încălzire MAGNUM Cable 400 W = 40m (10 W / m)

Cablul de incalzire MAGNUM este un conductor electric nominal pentru o anumita cantitate de pierdere de caldura, care este proiectat pentru a fi instalat in betonul subgrad, de obicei pentru incalzirea suprafetelor interioare ale podelei cu o buna izolare termica.

In timpul functionarii sale, cablul de incalzire pierde 10 W de energie termica pe metru, ceea ce ofera utilizatorului disiparea caldurii si productia de caldura, cu alte cuvinte, incalzirea. Cablul cu temperatura de baza de 40-45 ° C a fost special conceput pentru instalarea de incalzire electrica si incalzire electrica a podelei.

Producatorul garanteaza 10 ani pentru functionarea electromecanica a cablului de incalzire.

Incalzirea electrica in pardoseala este invizibila, nu exista conducte sau radiatoare deranjante, dar poate fi combinata bine si cu sisteme de incalzire centrala cu radiatoare (de ex. Bai), ca incalzire suplimentara.

Nu necesita nicio intretinere si, atunci cand este utilizat impreuna cu termostatul digital si cu izolatia dezvoltata pentru aceasta sarcina, sistemul este deosebit de eficient din punct de vedere energetic si rentabil. Cu folosirea cablului electric, pardoseala rece este a trecutului!

Avantajul clar al sistemelor de incalzire prin pardoseala electrica fata de sistemele de apa este ca nu trebuie sa faceti fata costurilor fie cazanului, nici ale cosului de fum, dar acestea sunt, in general, mai rapide, mai usoare si mai ieftine de instalat. In plus, nu trebuie sa va mai faceti griji pentru scurgeri!

Este important sa stiti pentru proiectare ca cablurile individuale de incalzire nu pot fi taiate si buclele de cablu nu poate sa se incruciseze in timpul instalarii.

Distanta dintre cablurile de incalzire stabilite si buclele de cablu determina puterea de caldura de incalzire pe metru patrat. Aceasta ofera o oportunitate de a crea o capacitate de incalzire mai mare (timp de reactie mai rapid, temperatura mai mare) sau, invers, o capacitate mai mica (temperatura constanta sau mai mica) in timpul instalarii. In timpul proiectarii, merita luat in considerare o distanta maxima de bucla de 16-17 centimetri, la distante mai mari nu mai este asigurata temperatura uniforma a suprafetei.

Cablul de incalzire poate fi indoit pentru o instalare usoara. O puteti fixa pe o folie izolanta cu banda de aluminiu, pe o plasa plata sudata cu cablu de fixare sau cu ajutorul unei benzi de fixare metalice, chiar direct pe beton.

Cablul de incalzire este potrivit pentru utilizare si in camerele umede, inclusiv in bai.

Cablul de incalzire MAGNUM poate fi instalat sub diferite tipuri de pardoseli, cum ar fi: gresie, marmura, ardezie, parchet, podea nava, pardoseala laminata, PVC, covor (rezistenta termica a covorului nu trebuie sa depaseasca 0,25 m2K / W). In toate cazurile, un strat de beton gros de 5-6 cm trebuie format deasupra cablului de incalzire, ceea ce face ca sistemul de incalzire in pardoseala sa fie uniform, actionand ca un strat de stocare si transfer de caldura.

Pentru pardoseli pe baza de lemn, pardoseli laminate, termostate digitale au o optiune de meniu cu o temperatura maxima de incalzire de 28 ° C, ceea ce va permite sa functionati sistemul de incalzire electrica in pardoseala chiar si atunci cand utilizati acoperiri mai sensibile la incalzirea la temperaturi mai ridicate.


IF = intrebari frecvente pentru cablul de incalzire electric MAGNUM (400 W = 40 m)

   

Cablul electric de incalzire este conceput in principal pentru incalzirea in pardoseala. Este important sa luati in considerare un strat de beton de cel putin 5-6 cm grosime in timpul instalarii astfel, cablul de incalzire, ca si sistemul de incalzire, are un raspuns lent cu un sistem de incalzire cu apa. De obicei, la inceputul sezonului de incalzire, utilizatorul incalzeste stratul de beton pentru depozitarea caldurii / transferului de caldura cu grosimea de 5-6 cm, iar apoi cablul de incalzire compenseaza pierderea de caldura cu impulsuri de incalzire mai scurte, in conformitate cu scaderea temperaturii in timpul sezonului de incalzire.

Un sistem de incalzire prin pardoseala  folosind un cablu de incalzire instalat nu poate fi utilizat doar ca mod principal de incalzire, dar poate fi instalat si langa un sistem de incalzire, soba sau semineu existent, ca incalzire suplimentara.


Cablul de incalzire este un conductor electric cu diametrul de 7 mm pentru pierderea caldurii. In timpul utilizarii si instalarii sale, este recomandabil sa asezati o izolatie rezistenta la pas sub cablul de incalzire, ceea ce contribuie la functionarea economica a incalzirii electrice prin reducerea pierderilor de caldura descendenta. Cablul de alimentare si cablul de incalzire sunt rezolvate in interiorul cablului cu o metoda de conectare unica, invizibila din exterior. Controlul sau este intotdeauna controlat de un termostat, prin care incalzitorul este conectat indirect la retea.

Termostatele noastre digitale, care pot fi comandata, calculeaza in prealabil timpul de incalzire si cantitatea de energie necesara pentru acest lucru.

Comutarea electrica totala care poate fi controlata de un termostat este de 3600 W, in cazul unei puteri de comutare peste aceasta, trebuie instalat un releu suplimentar.

 
Cablul electric Falcon are un consum nominal de energie electrica de 10 W pe metru si pe ora. Astfel, cablul de incalzire cu putere totala de 400 de W poate fi conectat la orice retea electrica monofazata (230 Volt / 50 Hz) existenta, fara adaosuri sau modificari suplimentare.


Consumul de ora al cablului de incalzire electrica de 40 m lungime, cu o putere termica nominala de 400 W este atat de scazut (400 Wh/ 0,4kW), chiar si in cazul unei perioade de incalzire continua, incat este aproape sigur ca reteaua electrica a oricarei proprietati romane este capabila (1,74 amperi). pentru asigurarea curentului.


 

Cablul de incalzire MAGNUM functioneaza cu o eficienta de operare extrem de ridicata. In practica, aproape toata energia electrica absorbita este afisata ca energie termica in sistem sau in proprietate. Cablul de incalzire cu o putere combinata de 10 W/m si 1500 W, este suficient pentru a acoperi si incalzi o suprafata de aproximativ 25,5 m2 la o distanta maxima de cablu de 17 cm.

IMPORTANT! In practica, cu cabluri cu o putere unitara de 10 W/m, puterea de caldura minima instalata este de 55-60 W/m2, in acest caz distanta dintre buclele de cablu este de 16-17 cm. Cu un cablu de 10 W/m, puterea maxima de caldura recomandata poate fi de 90-95 W/m2, caz in care distanta dintre buclele de cablu este de 10-11 cm. Desigur, este posibil sa instalati bucle individuale de cablu la o distanta mai scurta pentru a creste puterea de caldura pe unitatea de suprafata, dar daca aveti nevoie de o putere termica de 100 W/m2 sau mai mult, este mai economic sa instalati un cablu de incalzire de 17 Watt/m.

Cu o distanta minima de instalare a buclelor de cablu de 6-7 centimetri, puterea specifica de caldura a sistemului de incalzire in pardoseala este in jur de 130-140 W/m2.

Cand instalati cablul de incalzire pentru incalzirea primara / principala, pentru calcule preliminare, de regula, puteti conta pe urmatoarea cerere de caldura pe metru patrat (pentru proprietatile cu o inaltime medie a plafonului de 2,6-2,7 m):

-Proprietate rezidentiala nou construita 40-70 W / m2

-Renovat, proprietatea existenta cu izolatie termica si usi/ferestre moderne  90-110 W / m2

-Proprietate de tip vechi, fara izolatie de fatada, cu ferestre cu deschidere dubla 150-200 W / m2

Datele de mai sus au caracter informativ, dar arata bine ca utilizarea cablurilor de incalzire de 10 W/m este de obicei posibila pentru proprietati renovate de energie nou-construite sau moderne. In cazul proprietatilor cu eficienta energetica mai mica, merita practic sa ne gandim la cablul de incalzire de 17 W/m.

Cu toate acestea, proiectarea si dimensionarea exacta necesita calculul si dimensionarea tehnica a pierderilor de caldura pe baza acestor valori ale pierderilor de caldura.

 Va ajutam cu mare placere cu dimensionarea sistemului de incalzire electrica. Daca aveti intrebari sau solicitari, va rugam sa ne scrieti la adresa noastra de e-mail info@incalzirerom.ro, sau sa ne sunati la 0770942081.

Functionarea cablului electric este extrem de reglementata si, prin urmare, utilizează energie ecologica. Termostatele moderne de camera pot controla, de asemenea, functionarea lor pe baza valorilor masurate ale pardoselii si ale camerei. Atunci cand este utilizat ca sistem principal de incalzire, covorul de incalzire este de obicei bazat pe temperatura aerului din incapere, in timp ce ca o incalzire suplimentara se bazeaza pe valoarea temperaturii podelei. Garantata cu aceste doua moduri, cea mai economica solutie pentru fiecare aplicatie. In consecinta, va ofera temperatura setata la camera sau la podea cu supraincalzire neglijabila.


Echipament complet silentios, functionarea nu necesita nici un cos de fum, nici aer curat.


Cablul electric de incalzire are o carcasa dubla, unde carcasa interna din aluminiu se filtreaza complet, protejeaza radiatia electromagnetica a conductorului electric (cablul de incalzire). Datorita acestui fapt, putem vorbi despre un dispozitiv de incalzire curat, care nu are radiatii daunatoare organismului uman.


Pentru a functiona cablul de incalzire, este necesar sa instalati un termostat de camera in toate cazurile, care pornește sau opreste functionarea si producerea de caldura a cablului de incalzire, tinand cont de cererea curenta de caldura.

Document descarcabil

Pentru a vizualiza instructiunile de instalare a cablurilor de incalzire interioara MAGNUM, va rugam sa faceti clic pe imaginea de mai jos.


Specificațiile cablului de încălzire

Cablu cu 2 fire cu ecranare electromagnetica

Cablul de alimentare cu 3 nuclee lungime de 2,5 metri

Conexiune „ascunsa” proiectata in mod unic intre incalzirea electrica si cablul de alimentare

Contact electric de lungime completa cu carcasa din aluminiu protejat

Cablu de incalzire crom / aliaj de nichel

Izolatie XLPE (polietilena reticulata)

Carcasa exterioara din PVC

10 W / m capacitate de incalzire, 230 V

Diametrul cablului: 7 mm

Productia si controlul calitatii sale se realizeaza in conformitate cu standardul IEC

Are o garantie de durata pentru instalarea cablurilor de incalzire, asa cum este descris in instructiunile de instalare.

Exemple pentru calcularea distanțelor dintre buclele de cablu

Pentru a calcula distata de cablu corespunzatoare, impartiti zona pe care doriti sa o incalziti la puterea totala a cablului de incalzire de lungimea respectiva. Inmultiti rezultatul final cu 10 (capacitate de 10 W / m cablu). Cele doua numere dupa punctul zecimal indica distanta de asezare a cablului in centimetri.

Exemple de calcul:

Putere de cablu de 500 w pentru 3 mp = 166 W / m²

(3 m²: 500 W) x 10 W / m = 0,06

Distanta de instalare corespunzatoare este de 6 cm.

Putere de cablu de 1000 watt pentru 7 m² = 142 W / m2

(7 m²: 1000 W) x 10 W / m = 0,07

Distanta de instalare corespunzatoare este de 7 cm.

Pachetul de cablu de incalzire MAGNUM Cable 400 W  contine:

Cablu de incalzire

Tub flexibil pentru senzor de temperatură pe podea

Instructiuni de instalare

Garanție de durata de viata de la producator

Accesorii disponibile

Termostat manual sau digital

Banda de fixare metalica

INFORMATII IMPORTANTE!

Inainte de a instala sub podele si covoare din lemn, va rugam sa contactati cu distribuitorul de produse!

Cablul de incalzire nu poate fi taiat sau scurtat! Conexiunea electrica trebuie efectuata intotdeauna de un electrician calificat, in conformitate cu reglementarile aplicabile! Cablul de incalzire nu trebuie instalat niciodata sub obiecte fixe (mobilier de bucatarie, contoare de bare, cabine de dus, cazi, etc.) unde transferul de caldura este impiedicat si poate fi utilizat numai pe suprafetele libere ale podelei!

Daca izolarea este plasata sub cablu, min. grosimea betonului trebuie sa fie cu 5 cm deasupra acesteia!

Pentru o mai buna incalzire si eficienta energetica, folositi intotdeauna izolatie de priza sau izolatie sub cablul de incalzire.

Calculul pierderilor de caldura este intotdeauna recomandat inainte ca cablul de incalzire electric sa fie instalat ca sursă principala de caldura.


 

Parameters

Lungimea cablului de incalzire 40 m
Greutatea cablului de incalzire 3,6 kg
Energie termica 10 W/m2
Producator C&F TECHNICS
Performanta 400 W
Amperaj necesar 1,74 Amper
Grosime 7 mm
Rezistenta 132 ohm