Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Preţ:
1.051 Lei (883 Lei + TVA)
Cant:buc.

Cablu de incalzire electrica MAGNUM Cablel 800 W = 80 m (10 W/m)

Preţ:
1.051 Lei (883 Lei + TVA)
Cant:buc.

Cablul de încălzire MAGNUM Cable - 800 W (10 W/m) este un cablu de încălzire acționat electric, proiectat pentru instalarea în beton subgrad, de obicei pentru încălzirea suprafețelor interioare ale pardoselii cu proprietăți bine izolate.

Conductorul electric, nominal pentru puterea de căldură de 10 W/m, este proiectat special în pardoseală electrică și a sistemelor de încălzire electrica în pardoseală.

Cablul de încălzire dimensionat corespunzător pentru necesarul de căldură duce la o încălzire rapidă și eficientă, dacă este dimensionat corespunzător, astfel încât poate fi utilizat și ca încălzire principală și auxiliară.

telefon   +40/770 942 081

Producător: C&F Technics
Stoc: 3 buc. pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 30 Iunie 2022
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

 Cablu de încălzire MAGNUM Cable 800 W = 80m (10 W / m)

Cablul de încălzire MAGNUM este un conductor electric nominal pentru o anumită cantitate de pierdere de căldură, care este proiectat pentru a fi instalat în betonul subgrad, de obicei pentru încălzirea suprafețelor interioare ale podelei cu o bună izolare termică.

În timpul funcționării sale, cablul de încălzire pierde 10 wați de energie termică pe metru, ceea ce oferă utilizatorului disiparea căldurii și producția de căldură, cu alte cuvinte, încălzirea. Cablul cu temperatura de bază de 40-45 ° C a fost special conceput pentru instalarea de încălzire electrică și încălzire electrică a podelei.

Producătorul garantează o garantie de durata pentru funcționarea electromecanică a cablului de încălzire.

Încălzirea electrică în pardoseală este invizibilă, nu există conducte sau radiatoare deranjante, dar poate fi combinată bine și cu sisteme de încălzire centrală cu radiatoare (de ex. Băi), ca încălzire suplimentară.

Nu necesită nicio întreținere și, atunci când este utilizat împreună cu termostatul digital și cu izolația dezvoltată pentru această sarcină, sistemul este deosebit de eficient din punct de vedere energetic și rentabil. Cu folosirea cablului electric, pardoseala rece este a trecutului!

Avantajul clar al sistemelor de încălzire prin pardoseală electrică față de sistemele de apă este că nu trebuie să faceți față costurilor fie cazanului, nici ale coșului de fum, dar acestea sunt, în general, mai rapide, mai ușoare și mai ieftine de instalat. În plus, nu trebuie să vă mai faceți griji pentru scurgeri!

Este important să știți pentru proiectare că cablurile individuale de încălzire nu pot fi tăiate și buclele de cablu nu poate să se încrucișeze în timpul instalării.

Distanța dintre cablurile de încălzire stabilite și buclele de cablu determină puterea de căldură de încălzire pe metru pătrat. Aceasta oferă o oportunitate de a crea o capacitate de încălzire mai mare (timp de reacție mai rapid, temperatură mai mare) sau, invers, o capacitate mai mică (temperatură constantă sau mai mică) în timpul instalării. În timpul proiectării, merită luat în considerare o distanță maximă de buclă de 16-17 centimetri, la distanțe mai mari nu mai este asigurată temperatura uniformă a suprafeței.

Cablul de încălzire poate fi îndoit pentru o instalare ușoară. O puteți fixa pe o folie izolantă cu bandă de aluminiu, pe o plasă plată sudată cu cablu de fixare sau cu ajutorul unei benzi de fixare metalice, chiar direct pe beton.

Cablul de încălzire este potrivit pentru utilizare si în camerele umede, inclusiv în băi.

Cablul de încălzire MAGNUM poate fi instalat sub diferite tipuri de pardoseli, cum ar fi: gresie, marmură, ardezie, parchet, podea navă, pardoseală laminată, PVC, covor (rezistența termică a covorului nu trebuie să depășească 0,25 m2K / W). În toate cazurile, un strat de beton gros de 5-6 cm trebuie format deasupra cablului de încălzire, ceea ce face ca sistemul de încălzire în pardoseală să fie uniform, acționând ca un strat de stocare și transfer de căldură.

Pentru pardoseli pe bază de lemn, pardoseli laminate, termostate digitale au o opțiune de meniu cu o temperatură maximă de încălzire de 28 ° C, ceea ce vă permite să funcționați sistemul de încălzire electrică în pardoseală chiar și atunci când utilizați acoperiri mai sensibile la încălzirea la temperaturi mai ridicate.


IF = întrebări frecvente pentru cablul de încălzire electric MAGNUM (800 W = 80 m)

   

Cablul electric de încălzire este conceput în principal pentru încălzirea în pardoseală. Este important să luați în considerare un strat de beton de cel puțin 5-6 cm grosime în timpul instalării astfel, cablul de încălzire, ca și sistemul de încălzire, are un răspuns lent cu un sistem de încălzire cu apă. De obicei, la începutul sezonului de încălzire, utilizatorul încălzește stratul de beton pentru depozitarea căldurii / transferului de căldură cu grosimea de 5-6 cm, iar apoi cablul de încălzire compensează pierderea de căldură cu impulsuri de încălzire mai scurte, în conformitate cu scăderea temperaturii în timpul sezonului de încălzire.

Un sistem de încălzire prin pardoseală  folosind un cablu de încălzire instalat nu poate fi utilizat doar ca mod principal de încălzire, dar poate fi instalat și lângă un sistem de încălzire, sobă sau șemineu existent, ca încălzire suplimentară.


Cablul de încălzire este un conductor electric cu diametrul de 7 mm pentru pierderea căldurii. În timpul utilizării și instalării sale, este recomandabil să așezați o izolație rezistentă la pas sub cablul de încălzire, ceea ce contribuie la funcționarea economică a încălzirii electrice prin reducerea pierderilor de căldură descendentă. Cablul de alimentare și cablul de încălzire sunt rezolvate în interiorul cablului cu o metodă de conectare unică, invizibilă din exterior. Controlul său este întotdeauna controlat de un termostat, prin care încălzitorul este conectat indirect la rețea.

Termostatele noastre digitale, care pot fi comandata, calculează în prealabil timpul de încălzire și cantitatea de energie necesară pentru acest lucru.

Comutarea electrică totală care poate fi controlată de un termostat este de 3600 W, în cazul unei puteri de comutare peste aceasta, trebuie instalat un releu suplimentar.

 
Cablul electric MAGNM are un consum nominal de energie electrică de 10 wați pe metru și pe oră. Astfel, cablul de încălzire cu putere totală de 800 de wați poate fi conectat la orice rețea electrică monofazată (230 Volt / 50 Hz) existentă, fără adaosuri sau modificări suplimentare.


Consumul de oră al cablului de încălzire electrica de 80 m lungime, cu o putere termică nominală de 800 wați este atât de scăzut (800 Wh/ 0,8kW), chiar și în cazul unei perioade de încălzire continuă, încât este aproape sigur că rețeaua electrică a oricărei proprietăți romane este capabilă (3,47 amperi). pentru asigurarea curentului.


 
Cablul de încălzire MAGNUM funcționează cu o eficiență de operare extrem de ridicată. În practică, aproape toată energia electrică absorbită este afișată ca energie termică în sistem sau in proprietate. Cablul de încălzire cu o putere combinată de 10 W/m și 800 W, este suficient pentru a acoperi și încălzi o suprafață de aproximativ 13,6 m2 la o distanță maximă de cablu de 17 cm.

IMPORTANT! În practică, cu cabluri cu o putere unitară de 10 W/m, puterea de căldură minimă instalată este de 55-60 W/m2, în acest caz distanța dintre buclele de cablu este de 16-17 cm. Cu un cablu de 10 W/m, puterea maximă de căldură recomandată poate fi de 90-95 W/m2, caz în care distanța dintre buclele de cablu este de 10-11 cm. Desigur, este posibil să instalați bucle individuale de cablu la o distanță mai scurtă pentru a crește puterea de căldură pe unitatea de suprafață, dar dacă aveți nevoie de o putere termică de 100 W/m2 sau mai mult, este mai economic să instalați un cablu de încălzire de 17 Watt/m.

Cu o distanță minimă de instalare a buclelor de cablu de 6-7 centimetri, puterea specifică de căldură a sistemului de încălzire în pardoseală este în jur de 130-140 W/m2.

Când instalați cablul de încălzire pentru încălzirea primară / principală, pentru calcule preliminare, de regulă, puteți conta pe următoarea cerere de căldură pe metru pătrat (pentru proprietățile cu o înălțime medie a plafonului de 2,6-2,7 m):

-Proprietate rezidențială nou construită 40-70 W / m2

-Renovat, proprietatea existentă cu izolație termică și uși/ferestre moderne 90-110 W / m2

-Proprietate de tip vechi, fără izolație de fațadă, cu ferestre cu deschidere dublă 150-200 W / m2

Datele de mai sus au caracter informativ, dar arată bine că utilizarea cablurilor de încălzire de 10 W/m este de obicei posibilă pentru proprietăți renovate de energie nou-construite sau moderne. În cazul proprietăților cu eficiență energetică mai mică, merită practic să ne gândim la cablul de încălzire de 17 W/m.

Cu toate acestea, proiectarea și dimensionarea exactă necesită calculul și dimensionarea tehnică a pierderilor de căldură pe baza acestor valori ale pierderilor de căldură.

Vă ajutăm cu dimensionarea sistemului de încălzire electrică. Dacă aveți întrebări sau solicitări, vă rugăm să ne scrieți la adresa noastră de e-mail info@incalzirerom.ro, sau să ne sunați la 0770942081.Funcționarea cablului electric este extrem de reglementată și, prin urmare, utilizează energie ecologică. Termostatele moderne de cameră pot controla, de asemenea, funcționarea lor pe baza valorilor măsurate ale pardoselii și ale camerei. Atunci când este utilizat ca sistem principal de încălzire, covorul de încălzire este de obicei bazat pe temperatura aerului din încăpere, în timp ce ca o încălzire suplimentară se bazează pe valoarea temperaturii podelei. Garantată cu aceste două moduri, cea mai economică soluție pentru fiecare aplicație. În consecință, vă oferă temperatura setată la cameră sau la podea cu supraîncălzire neglijabilă.Echipament complet silențios, funcționarea nu necesită nici un coș de fum, nici aer curat.Cablul electric de încălzire are o carcasă dublă, unde carcasa internă din aluminiu se filtrează complet, protejează radiația electromagnetică a conductorului electric (cablul de încălzire). Datorită acestui fapt, putem vorbi despre un dispozitiv de încălzire curat, care nu are radiații dăunătoare organismului uman.Cablul electric de încălzire are o carcasă dublă, unde carcasa internă din aluminiu se filtrează complet, protejează radiația electromagnetică a conductorului electric (cablul de încălzire). Datorită acestui fapt, putem vorbi despre un dispozitiv de încălzire curat, care nu are radiații dăunătoare organismului uman.


Document descărcabil

Pentru a vizualiza instrucțiunile de instalare a cablurilor de încălzire interioară MAGNUM, vă rugăm să faceți clic pe imaginea de mai jos.

Specificațiile cablului de încălzire

Cablu cu 2 fire cu ecranare electromagnetică

Cablul de alimentare cu 3 nuclee lungime de 2,5 metri

Conexiune „ascunsă” proiectată în mod unic între încălzirea electrică și cablul de alimentare

Contact electric de lungime completă cu carcasă din aluminiu protejat

Cablu de încălzire crom / aliaj de nichel

Izolatie XLPE (polietilena reticulata)

Carcasa exterioară din PVC

10 W / m capacitate de încălzire, 230 V

Diametrul cablului: 7 mm

Producția și controlul calității sale se realizează în conformitate cu standardul IEC

Are o garantie de durata pentru instalarea cablurilor de încălzire, așa cum este descris în instrucțiunile de instalare.

Exemple pentru calcularea distanțelor dintre buclele de cablu

Pentru a calcula distanța de cablu corespunzătoare, împărțiți zona pe care doriți să o încălziți la puterea totală a cablului de încălzire de lungimea respectivă. Înmulțiți rezultatul final cu 10 (capacitate de 10 watt / m cablu). Cele două numere după punctul zecimal indică distanța de așezare a cablului în centimetri.

Exemple de calcul:

Putere de cablu de 500 wați pentru 3 mp = 166 W / m²

(3 m²: 500 W) x 10 W / m = 0,06

Distanța de instalare corespunzătoare este de 6 cm.

Putere de cablu de 1000 watt pentru 7 m² = 142 W / m2

(7 m²: 1000 W) x 10 W / m = 0,07

Distanța de instalare corespunzătoare este de 7 cm.

Pachetul de cablu de încălzire MAGNUM Cable 800 W  conține:

Cablu de incalzire

Tub flexibil pentru senzor de temperatură pe podea

Instructiuni de instalare

Garanție de durata de viata de la producator

Accesorii disponibile

Termostat manual sau digital

Banda de fixare metalică

INFORMAȚII IMPORTANTE!

Înainte de a instala sub podele și covoare din lemn, vă rugăm să contactați cu distribuitorul de produse!

Cablul de încălzire nu poate fi tăiat sau scurtat! Conexiunea electrică trebuie efectuată întotdeauna de un electrician calificat, în conformitate cu reglementările aplicabile! Cablul de încălzire nu trebuie instalat niciodată sub obiecte fixe (mobilier de bucătărie, contoare de bare, cabine de duș, căzi, etc.) unde transferul de căldură este împiedicat și poate fi utilizat numai pe suprafețele libere ale podelei!

Dacă izolarea este plasată sub cablu, min. grosimea betonului trebuie să fie cu 5 cm deasupra acesteia!

Pentru o mai bună încălzire și eficiență energetică, folosiți întotdeauna izolație de priză sau izolație sub cablul de încălzire.

Calculul pierderilor de căldură este întotdeauna recomandat înainte ca cablul de încălzire electric să fie instalat ca sursă principală de căldură.


 

Parameters

Lungimea cablului de incalzire 80 m
Greutatea cablului de incalzire 6 kg
Energie termica 10 W/m2
Producator C&F TECHNICS
Performanta 800 W
Amperaj necesar 3,47 Amper
Grosime 7 mm
Rezistenta 66 ohm