Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu

Romanian ro

Cazan electric industrial MIKOTERM TK Professional 70 kW

INCLUDE TAXA VERDE

 

Pentru o cerere de credit TBI, vă rugăm să apăsati aici!


Proiectare industrială MIKOTERM TK Professional 70 kW cazan electric de apă.

Poate fi comandat opțional, la un cost suplimentar, cu o temperatură apei tur de până la 105 grade celsius și o presiune de până la 4 bar.

 +40/770 942 081

Producător: Mikoterm d.o.o.
Stoc: Disponibil după 30 de zile
Data așteptată pentru livrare: 26 Noiembrie 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

DESCRIERE ȘI PARAMETRI

Cazan electric MIKOTERM TK Professional 70 kW

Poate fi comandat opțional, la un cost suplimentar, cu o temperatură apei tur de până la 105 grade celsius și o presiune de până la 4 bar.

Cazan electric pe apă de concepție industrială cu o putere nominală de 70 kW pentru sisteme de încălzire centrală (presiune de lucru max. 4 bar, presiune de încercare 6 bar), cu echipare standard cu reglare a temperaturii de pornire corectabilă a temperaturii externe și dispozitiv de siguranță cu mai multe trepte.

Pentru a conecta și coordona funcționarea a între două și zece cazane electrice Mikoterm TK Pro, este disponibil un control în cascadă suplimentar, dezvoltat și fabricat de producător. 

Datorită puterii reglabile, puterea maximă a cazanului de 70 kW poate fi reglată în 7 trepte pe panoul de control. Treptele de ieșire a cazanului sunt: 10/20/30/40/50/60/70 kW, puterea maximă absorbită redusă reduce, de asemenea, producția de căldură.

Producția de apă caldă de încălzire este disponibilă în intervalul de temperatură de control 10-90°C. În cazul funcționării corectate în funcție de valoarea temperaturii exterioare, temperatura apei de plecare este selectată automat pe baza unei curbe de încălzire prestabilite și definite individual pe suprafața cazanului. În cazul funcționării bazate pe temperatura externă, pot fi definite curbe de încălzire separate pentru așa-numita perioadă de confort sau de zi, pentru perioada de economie sau de seară și o temperatură constantă pentru perioada de noapte.

Cazanul electric MIKOTERM TK Professional este echipat din fabrică și livrat cu dispozitivele de siguranță necesare pentru funcționare. Funcționarea sa necesită o conexiune electrică trifazată și poate fi instalat numai pe un sistem de încălzire închis. Presiunea maximă de funcționare este de 4 bar, dar în sistemul de încălzire trebuie să fie instalat un vas de expansiune închis și o pompă de circulație dimensionată corespunzător.

Componente MIKOTERM TK Professional 70-100 kW

 1.  Cadru suport cazan
 2.  Capacul superior al cazanului (acces la elementele electrice de încălzire)
 3.  Orificiu de ventilație
 4.   Ușa panoului de control
 5.   Ușa panoului de control
 6.  Racord de tur a cazanului (racord cu flanșă DN50 PN16)
 7.  Racord de retur al cazanului (racord cu flanșă DN50 PN16)
 8. Supapă de siguranță 4 bar (3/4")
 9. Supapă de aerisire automată
 10. Debitmetru
 11. Racord de umplere/evacuare (1/2")
 12. Porturi de intrare a cablului de alimentare

Alimentarea cu apă caldă de la rețea prin intermediul unui rezervor de apă caldă menajeră indirectă independent de cazan garantează o încălzire și o alimentare cu apă caldă rapidă și de înaltă performanță. Indiferent de numărul de puncte de admisie a apei calde, aceasta asigură o alimentare continuă și fără fluctuații de temperatură a rețelei de apă caldă, atunci când este dimensionată corespunzător.

Funcționare silențioasă și de dimensiuni reduse pentru performanțele sale, nu necesită schimb de aer sau coș de fum pentru a funcționa, ceea ce îi permite să fie instalat oriunde în interiorul clădirii.

Afișaj informativ al interfeței MIKOTERM TK Professional

Afișajul oferă acces rapid și ușor la următoarele setări și date de operare. Ora instantanee, data, temperatura apei de debit setată și instantanee, presiunea curentă, puterea setată și instantanee, informații de funcționare a încălzirii active și a pompei de circulație, coduri de avertizare sau de defecțiune.

FAQ = întrebări frecvente pentru cazanul MIKOTERM TK Pro 70 kW

 Conceput pentru sistemele de încălzire centrală cu apă caldă, cazanul poate fi conectat la orice sistem de încălzire cu radiatoare, prin pardoseală sau murală. Temperatura apei de alimentare poate fi setată în intervalul de temperatură 10-90°C în trepte de temperatură de 1°C pe panoul de control.

Cazanul electric TK Professional poate funcționa numai de la o rețea de alimentare trifazică. Este important ca tensiunea de rețea necesară (întrerupător de circuit) să fie disponibilă pentru conectarea echipamentului și ca cazanului să fie conectat direct la rețeaua electrică folosind un conductor cu o secțiune transversală corectă.

 Unul dintre cele mai importante aspecte pentru funcționarea cazanului electric este dacă în rețeaua electrică este disponibilă cantitatea corectă de amperi. Pentru funcționarea unui cazan electric cu o capacitate de 70 kW, trebuie să fie disponibil un minim de 3 x 101,5 amperi și un maxim de 3 x 125 amperi, iar cazanul trebuie să fie conectat direct la rețeaua electrică cu un conductor cu secțiunea transversală corectă (minim 3 x 50 mm2).

 Cazanul electric de 70 kW are un randament de funcționare extrem de ridicat. În practică, aproape toată puterea electrică absorbită este utilizată ca energie termică în sistem.

 Puterea maximă a cazanului poate fi limitată manual în 7 trepte pe panoul de control. Treptele de putere reglabile ale cazanului sunt 10/20/30/40/50/60/70 kW. Vă rugăm să rețineți că în treptele de putere reduse, puterea maximă de intrare și de ieșire va fi, de asemenea, diferită de puterea maximă a cazanului.

  Funcționarea cazanelor electrice este controlată cu mare precizie și, prin urmare, este ecologică. Acesta își poate furniza puterea cu eficiență maximă pe întreaga gamă de putere modulată. Controlul digital și modular al puterii de încălzire pornește sau oprește treptele de putere de încălzire în funcție de cererea curentă de căldură. Datorită controlului inteligent, cazanul electric funcționează la puterea maximă doar pentru cererile de capacitate de încălzire mai mari. În timpul funcționării, controlul cazanului monitorizează timpul de funcționare al fiecărui grup de încălzire și, în cazul funcționării automate în regim de putere redusă, grupurile de încălzire care au funcționat cel mai puțin sunt primele care se pornesc. Acest control inteligent asigură o încărcare egală a fiecărui încălzitor, ceea ce contribuie în mod activ la creșterea duratei de viață a acestuia.

 Cu o poluare fonică neglijabilă, este practic silențios, neavând nevoie nici de coș de fum, nici de aer proaspăt.

  Deși este posibilă utilizarea cazanului electric în regim de funcționare continuă cu o temperatură a apei de debit prestabilită, pentru confortul utilizatorului și pentru o funcționare economică, se recomandă utilizarea unui termostat de cameră pentru a porni sau opri cazanul în funcție de cererea curentă de căldură. Cazanul MIKOTERM TK Pro este livrat standard cu controlul temperaturii corectate în funcție de valoarea temperaturii externe. Dacă doriți să operați cazanul pe baza valorii temperaturii externe, trebuie să definiți mai întâi curbele de încălzire în memoria de control a cazanului. Cazanul va funcționa atunci nu cu un debit uniform de temperatură a apei, ci cu o temperatură a apei variabilă în funcție de temperatura exterioară măsurată. (Curbă de încălzire diferită în timpul zilei Comfort/Economy)

  Cazanul electric TK Pro beneficiază de o garanție completă de 3 ani de la data cumpărării pentru calitatea sudurii corpului cazanului sau a scurgerilor de apă, precum și pentru componentele electrice încorporate ale cazanului. Garanția este condiționată de punerea în funcțiune de către profesioniști specificați de importator.

Date tehnice și manual de utilizare descărcabile. Pentru a descărca, vă rugăm să faceți clic pe imaginea de mai jos.

  

Principalele caracteristici tehnice ale cazanului electric MIKOTERM TK Pro 70 kw:

 •   Racord pentru sistemul de încălzire montat în spate DN50 PN16 (2")Racord de umplere și golire montat în partea din spate (1/2")
 •   Senzor de temperatură a apei din cazan (electronic, cu afișaj digital)
 •  Termostat de siguranță (95°C) pentru supraîncălzirea cazanului, conectat la întrerupătorul de circuit / releul FI (este necesară repornirea manuală a cazanului)
 •  Corpul cazanului fabricat din tablă de oțel de înaltă calitate, testat cu o presiune hidraulică de 6 bar
 •   Carcasa exterioară a cazanului din tablă de oțel vopsită
 •   Elemente de încălzire de 10 kW, fiecare cu siguranțe cu 3 poli
 •   Controlul cazanului prin principiul PID pentru o reglare precisă a puterii
 •   Temperatura de funcționare corectată în funcție de temperatura exterioară, pe baza unor curbe caracteristice de încălzire predefinite în mod liber
 •    Controlul temperaturii apei de alimentare a cazanului
 •   Limitarea manuală a puterii maxime a cazanului în 7 trepte
 •  Creșterea puterii cazanului în trepte de putere cu decalaje de timp
 •   În cazul unei cereri mai mari de putere termică, se poate comanda un control în cascadă de concepție proprie a producătorului de cazane pentru a lega funcționarea a 2-10 cazane TK Professional (controlul în cascadă gestionează puterea cazanelor legate între ele, câte un cazan, sarcina fiecărui grup de încălzire este implementată în mod egal)
 • Temperatura maximă de funcționare 90°C
 •  Testarea presiunii corpului cazanului în timpul producției, de asemenea, după sudarea corpului cazanului și după asamblarea completă a cazanului
 •  Garanție de 3 ani pentru calitatea sudării corpului cazanului sau pentru scurgerile de apă
 •  Garanție de 3 ani pentru componentele electrice ale cazanului instalat
 •  Se recomandă utilizarea unui termostat de cameră și a unui senzor de temperatură extern
 • Instalarea necesită un profesionist aprobat de către distribuitor (condiție de garanție)
 •  Pentru sistemele de încălzire, producătorul recomandă utilizarea de lichid termic de tip ThermoFluid pentru protecția împotriva înghețului.

Pentru sistemele de încălzire, producătorul recomandă utilizarea de lichid termic de tip ThermoFluid pentru protecția împotriva înghețului.

Echipamentul standard al cazanului MIKOTERM TK Professional 70 kW:

 • corp de cazan pe apă cu control digital, elemente de încălzire electrice și dispozitive de siguranță
 • instrucțiuni de utilizare în limba română
 • 3 ani de garanție completă

Accesoriile sunt disponibile la un cost suplimentar:

 • Control în cascadă pentru conectarea a 2-10 cazane electrice TK Professional.

Producător

MIKOTERM d.o.o

SCOPUL UTILIZĂRII

design industrial

TIPUL ALIMENTĂRII ELECTRICE

400V (3 fază)

RAPORT DE PUTERE (kW)

cazane industriale 48 - 100 kW

TIPUL SISTEMULUI DE ÎNCĂLZIRE

închis

TEMPERATURA MAXIMĂ DE FUNCȚIONARE

90 °C

CAPACITATEA CAZANEI

fără pompă de circulație și vas de expansiune

CONTROL Wi-Fi

nu