Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Preţ:
10.547 Lei (8.863 Lei + TVA)

Cazan electric SENKO SENel Combi WiFi 15 kW pentru încălzire și preparare de apă caldă menajeră

Preţ:
10.547 Lei (8.863 Lei + TVA)

INCLUDE TAXA VERDE

Pentru o cerere de credit TBI, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: info@incalzirerom.ro sau prin telefon: 0770-942 081


Este un cazan electric combinat de pe piață, conceput pentru încălzire centrală și preparare apă caldă menajeră, cu un randament termic remarcabil de 99,4% și o putere termică de 15 kW.

 +40/770-942-081
Stoc: 1 buc pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 28 Mai 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

Cazan electric SENKO SENel Combi WiFi 15 kW
Unul dintre cele mai mici cazane electrice cu sistem combi de pe piață, conceput pentru încălzire centrală și preparare instantanee de apă caldă, cu un randament termic remarcabil de 99,4% și o putere termică de 15 kW.
Cazanul de înaltă calitate este echipat cu o pompă de circulație WILO încorporată, un vas de expansiune închis, un schimbător de căldură ACM și un sistem de control avansat pentru control la distanță WiFi. Pentru controlul la distanță prin WiFi este disponibilă o aplicație gratuită pentru iOS și Android, care poate fi descărcată gratuit.

Datorită controlului WiFi, a funcționării programabile și a modului antiîngheț încorporat, acesta este, de asemenea, potrivit pentru încălzirea controlată individual și 100% controlată și pentru reglarea încălzirii proprietăților utilizate periodic și a caselor de vacanță.

Panoul de control al cazanului vă permite să reglați manual puterea maximă de intrare și de ieșire în patru trepte. Datorită puterii maxime reglabile, cazanul poate funcționa nu numai cu o putere maximă de 15 kW, ci și cu o putere maximă de 7,5/10/12,5 kW. Puterea maximă de intrare redusă va reduce, de asemenea, producția de căldură, ceea ce va avea un efect nu numai asupra capacității de încălzire, ci și asupra capacității de producere a apei calde menajere.

Datorită gamei largi de temperaturi reglabile ale apei, acesta poate fi utilizat în mod economic atât în sistemele de încălzire prin pardoseală, cât și în cele cu radiatoare. Încălzirea și producerea de apă caldă menajeră sunt disponibile în intervalul de temperatură 30-85°C.
Cazanul SENKO SENel Combi WiFi este livrat din fabrică cu toate echipamentele de siguranță necesare pentru funcționare. Pentru a funcționa, necesită o conexiune electrică trifazată, pe baza unei presiuni minime de funcționare de 0,7 bar și poate fi utilizat numai într-un sistem de încălzire închis. 

Din cauza limitei superioare a capacității de producție instantanee de apă caldă, cazanele combinate sunt recomandate în mod obișnuit pentru utilizarea în sisteme cu unul, dar nu mai mult de două puncte de apă caldă. Cazanul SENel Combi de 15 kW cu sistem de trecere are o capacitate de producție de apă caldă de 7,5 litri/minut la o temperatură de intrare a apei de 12°C și o temperatură de ieșire a apei de 38°C. 
În cazul în care mai mult de două puncte trebuie să primească apă caldă menajeră în același timp, pentru a evita fluctuațiile de temperatură a apei calde, vă recomandăm un sistem combinat cu un rezervor indirect de apă caldă menajeră, care garantează o temperatură constantă a apei calde și disponibilitatea simultană a apei calde în mai multe puncte.

Cazanul electric combinat SENKO SENel Combi WiFi este complet silențios, nu necesită un schimb de aer sau un coș de fum, ceea ce îi permite să fie instalat oriunde în casă. Cazanul electric SENKO poate fi utilizat și în proprietăți cu panouri solare.

Date tehnice (Faceti clic pe imagine):

IF= întrebări frecvente despre cazanul SENKO SENel Combi WiFi 15 kW

    

Proiectat pentru sistemele de încălzire centrală cu apă caldă, cazanul poate fi conectat la orice sistem de încălzire cu radiatoare, de pardoseală sau de perete.
Temperatura apei de debit poate fi setată într-o gamă largă de temperaturi (30-85°C), în trepte de temperatură de 1°C prin intermediul comenzii cazanului sau al aplicației WiFi.

  
Datorită producției instantanee de apă caldă, este disponibilă o cantitate nelimitată de apă caldă pentru baie și spălare, cu o temperatură controlată de 30-85°C. Acest lucru înseamnă că o familie de până la 5 persoane poate fi alimentată în siguranță cu apă caldă menajeră.

În modul de iarnă, cazanul acordă întotdeauna prioritate producerii de apă caldă menajeră în detrimentul încălzirii. În modul de vară, simțul este activă doar funcția de producere a apei calde menajere. Schimbătorul de căldură cu plăci, montat sub corpul cazanului, asigură o producție de apă caldă de 7,5 litri/minut la o temperatură a apei de intrare de 12°C și o temperatură a apei de ieșire de 38°C. Vă rugăm să rețineți, totuși, că boilerul poate deservi până la 2 puncte de apă caldă în același timp, fără fluctuații ale temperaturii apei.

Este important de menționat că nu sunt necesare accesorii suplimentare pentru funcționarea cazanului. După conectarea la rețeaua electrică și la conductele de alimentare și de retur pentru încălzire, precum și la conductele de apă și de apă caldă menajeră, sistemul este gata de utilizare.


Proxel Connect este o aplicație WiFi care poate fi descărcată gratuit pentru iOS și Android.
Cazanul electric SENKO SENel Combi WiFi de 15 kW poate fi conectat numai la o rețea de alimentare trifazată.

Important este ca tensiunea de rețea necesară pentru conectarea echipamentului (întrerupător mic) să fie disponibilă și ca boilerul să fie conectat direct la rețea cu ajutorul unui cablu cu o secțiune transversală corectă.Unul dintre cele mai importante criterii pentru funcționarea unui cazan electric este disponibilitatea unui număr suficient de amperi în rețeaua electrică.

Pentru a opera un cazan de 15 kW, este necesar un minim de 3 x 21,8 amperi. Vă rugăm să țineți cont de capacitatea tuturor consumatorilor de energie electrică de pe proprietate atunci când dimensionați rețeaua electrică. Dacă rețeaua electrică este subdimensionată, întrerupătorul de circuit va arde în mod continuu siguranța dacă mai multe aparate sunt utilizate împreună.


 
Cazanul electric de 15 kW are un randament de funcționare extrem de ridicat. În practică, aproape toată puterea electrică absorbită este utilizată ca energie termică în sistemul de încălzire.

Este bine de știut că, în conformitate cu măsurătorile efectuate de organizațiile profesionale, producția de apă caldă menajeră cu ajutorul unui sistem de curgere poate asigura aceeași producție de apă caldă cu o reducere anuală a consumului total de energie de aproximativ 8% în comparație cu soluțiile cu rezervor.
 

 
Puterea maximă a cazanului poate fi limitată manual în patru trepte pe panoul de control al cazanului. Treptele de putere reglabile ale cazanului sunt de 7,5/10/12,5/15 kW. Vă rugăm să rețineți că puterea maximă de intrare și de ieșire în etapele de putere redusă vor fi, de asemenea, diferite de puterea maximă de încălzire a cazanului și de producție de apă caldă menajeră.

Puterea de răcire per capacitate depinde de izolația termică a proprietății, de suprafața podelei, de înălțimea medie a tavanului, de calitatea izolației termice a fațadei și a ferestrelor.

Pentru proprietățile nou construite de peste 150-200 m2 , pentru proprietățile renovate (cu izolație termică pe fațadă și ferestre moderne) 120 m2 , iar pentru apartamentele sau casele individuale cu ferestre de tip vechi și fără izolație exterioară se poate lua în considerare o suprafață utilă de 100 m2.

IMPORTANT: Este necesară o putere minimă a cazanului de 15 kW pentru a produce apă caldă pentru apă caldă menajeră cu apă caldă instantanee. Pentru o cerere de încălzire potențial mai mică în raport cu necesarul de energie electrică, consumul de energie electrică pentru încălzire al unui cazan de 15 kW este, în esență, același cu consumul de energie electrică al unui cazan de kW mai mic.


Funcționarea cazanelor electrice este controlată cu mare precizie și, prin urmare, este ecologică. Acestea pot oferi o eficiență maximă pe întreaga gamă de ieșire modulată, asigurându-vă temperatura de debit de apă caldă menajeră setată cu o supraîncălzire neglijabilă.

Controlul digital și modular al puterii de încălzire funcționează în patru trepte de putere de la 0-100%, treptele de putere de încălzire fiind activate sau dezactivate automat de către control în funcție de cererea curentă de căldură.

Datorită controlului inteligent, boilerul electric funcționează la putere maximă doar atunci când există o cerere mai mare de încălzire sau de apă caldă menajeră.

Sistemul de alimentare cu apă caldă prin curgere poate furniza aceeași cantitate de apă caldă cu un consum anual de energie cu aproximativ 8% mai mic, conform măsurătorilor profesionale, datorită faptului că sistemul de curgere nu pierde temperatură și, prin urmare, energie în timpul stocării apei calde încălzite.


Cu o poluare fonică neglijabilă, este un dispozitiv practic silențios care poate fi instalat în orice parte a casei sau a apartamentului. Nu necesită nici coș de fum, nici aer proaspăt.

Cazanul electric este echipat standard cu o pompă de circulație WILO integrată ERP Ready, controlată cu frecvență, fără condensare și cu consum minim de energie. Pompa unică este responsabilă atât de circulația apei calde de încălzire, cât și de rotația apei calde de încălzire prin schimbătorul de căldură cu plăci utilizat pentru producerea apei calde menajere. O supapă de comutare motorizată, acționată de comanda cazanului, care face parte din echipamentul standard al cazanului, este responsabilă pentru comutarea între încălzire și producerea de apă caldă.

Cazanul electric este echipat în mod standard cu un vas de expansiune închis (6 litri).Deși este posibilă utilizarea cazanului electric SENKO SENel cu o temperatură a apei de debit prestabilită și un program de funcționare zilnic/săptămânal setat în control, pentru confortul utilizatorului și o funcționare mai economică, se recomandă utilizarea unui termostat de cameră pentru a porni sau opri cazanul în funcție de cererea curentă de căldură.  

Cazanul SENKO SENel Combi WiFi SENKO vine cu o garanție completă de 3 ani de la data cumpărării și o garanție suplimentară de 2 ani pentru calitatea sudurii corpului cazanului sau pentru scurgerile de apă. 

Toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani pentru persoane fizice si 1  an pentru persoane juridice.După expirarea acestei garanții, se va aplica automat garanția producătorului. Alte garanții afișate pe site se referă la garanția producătorului.

IMPORTANT! Garanția este condiționată de instalarea unui separator magnetic de nămol în ramura de retur.

Principalele caracteristici tehnice ale cazanului electric SENKO SENel Combi WiFi 15 kW:

·         Racord tur și retur al sistemului de încălzire montat în partea inferioară (3/4")

·         Conexiune și supapă de umplere și scurgere montate în partea inferioară

·         Racorduri de alimentare cu apă caldă și apă menajera montate în partea inferioară (1/2")

·         Senzor de temperatură a apei din cazan (electronic cu afișaj digital)

·         Termostat de siguranță pentru supraîncălzirea cazanului (este necesară repornirea manuală a cazanului)

·         Senzor de presiune a cazanului

·         În cazul unei presiuni scăzute, un senzor instalat pe pompa de circulație oprește automat funcționarea cazanului sub 0,7 bar.

·         Pompă de circulație cu frecvență controlată și fără întreruperi (funcționare automată a pompei timp de 1 minut la fiecare 23 de ore), cu micro-separator de bule de aer

·         Supapă manuală de eliberare a aerului pentru umplerea sistemului, în cel mai înalt punct al corpului cazanului

·         Schimbător de căldură cu plăci de mare capacitate, cu sistem de curgere, comutator de debit și senzor de temperatură a apei de ieșire

·         Supapă de siguranță pentru încălzire (3 bar) încorporată pe pompa de circulație

·         Corpul cazanului cu izolație de înaltă densitate

·         Rezervor de expansiune încorporat (6 litri)

·         Elemente de încălzire electrice cu posibilitate de comutare pe element de încălzire

·         Control PID al cazanului pentru reglarea precisă a ieșirii

·         Controlul temperaturii de încălzire a debitului de cazan și a apei calde menajere

·         Limitarea manuală a puterii maxime a cazanului

·         Mod automat pentru protecția cazanului și a sistemului de încălzire împotriva înghețului (sub 5°C)

·         Selectarea modului de vară și de iarnă

·         Puterea totală a cazanului în trepte de putere cu intervale de timp de 5 secunde

·         Opțiunea de pornire manuală a pompei

·         Testarea presiunii corpului cazanului în timpul producției, de asemenea, după sudarea corpului cazanului și după asamblarea completă a cazanului.

·         Testarea izolației electrice a cazanului la sfârșitul procesului de fabricație a cazanului

·         Pentru funcționarea sa, se recomandă utilizarea unui termostat de cameră, este posibilă și utilizarea unui senzor de temperatură ambientală, caz în care cazanul funcționează în funcție de programul de funcționare zilnic/săptămânal setat pe comanda cazanului.

·         Instalarea necesită un specialist, dar, după finalizarea unei liste de verificare, poate fi pus în funcțiune fără a mai fi necesară o punere în funcțiune sau o inspecție tehnică obligatorie.

·         Pentru instalațiile de încălzire, producătorul recomandă utilizarea fluidului termic de tip ThermoFluid ca protecție dezghețare.

Cazanul SENKO SENel Combi WiFi  de 15 kW este standard:

·         corp de cazan pe apă cu control digital și elemente de încălzire electrice

·         pompă de circulație integrată, vas de expansiune și dispozitive de siguranță

·         instrucțiuni de utilizare în limba română

·         5 ani de garanție pentru calitatea sudurii corpului cazanului de apă, scurgerea apei și 3 ani de garanție completă

Accesorii disponibile (a se vedea mai jos, Produse conexe):

·         termostat de cameră manual sau digital

·         separator de namol magnetic

BROSURA faceti clic pe imagine: