Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Preţ:
7.650 Lei (6.429 Lei + TVA)
Cant:buc

CAZAN PE PELEȚI FALCON CENTRAL B 25 (25kW)

Preţ:
7.650 Lei (6.429 Lei + TVA)
Cant:buc

INCLUDE TAXA VERDE

  

Pentru o cerere de credit TBI, vă rugăm să apăsati aici!


Cazan compact pe peleti FALCON CENTRAL-B 25 cu o putere termica de 25 kW

Cazan pe peleti cu dimensiuni reduse, dar cu randament termic ridicat pentru sisteme de incalzire centrala.

telefon   +40/770 942 081

Stoc: Precomandă
Data așteptată pentru livrare: 26 Septembrie 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

FALCON CENTRAL-B 25
Datorita dimensiunii sale reduse, cazanul pe peleti FALCON nu necesita o camera de cazane, poate fi instalat cu usurinta in incaperi mai mici, iar rezervorul de peleti din partea superioara a cazanului este usor accesibil si poate fi reumplut.
Spatiul necesar pe podea este de numai 65 x 59 cm. O caracteristica importanta a constructiei cu economie de spatiu este faptul ca este furnizata cu o pompa de circulatie principala si un vas de expansiune inchis, montate in fabrica sub carcasa. 
In ciuda designului sau compact, cazanul este, de asemenea, potrivit pentru incalzirea proprietatilor mai mari, datorita puterii sale maxime de 25 kW. Randamentul de 91,2% garanteaza o functionare economica si un consum redus de peleti.

TOTUL despre incalzirea cu peleti. Pentru mai multe informatii despre optiunile de ardere si incalzire pe peleti, va rugam sa faceti clic pe imaginea brosurii de mai jos.

Cazanul pe peleti este livrat cu o pompa de circulatie instalata in fabrica si un vas de expansiune inchis de 6 litri. Conectat la un sistem de incalzire centrala nou sau existent, acesta poate asigura intregul necesar de incalzire a proprietatii prin intermediul radiatoarelor, al incalzirii prin pardoseala sau prin perete.
Cazanul pe peleti este livrat cu un rezervor de combustibil incorporat, un cartus de aprindere pentru aprindere automata, comenzi (poate fi conectat la un termostat de camera) si un ventilator de gaze de ardere. 
Camera de ardere a peletilor (gratarul in forma de cupa) este detasabila pentru o curatare usoara.

Ventilatorul de gaze de ardere cu sistem de aspiratie asigura aerul de ardere primar si secundar pentru ardere. Ventilatorul de gaze de ardere furnizeaza aer proaspat, bogat in oxigen, pentru ardere si, datorita fluxului de aer presurizat, sprijină in mod activ eliminarea gazelor de ardere.

IMPORTANT! Comanda cazanului pe peleti FALCON CENTRAL-B 25 poate fi utilizata si pentru a controla un rezervor tampon. In cazul incalzirii prin pardoseala sau prin perete, pentru a asigura o cerere constanta de apa calda de incalzire la temperaturi relativ scazute (temperatura apei de plecare de 30-40°C), se recomanda instalarea unui rezervor tampon (minimum 10-15 litri / kW de putere termica pe partea de apa).

IF= intrebari frecvente despre cazanul pe peleti FALCON CENTRAL-B 25

             

Cazanul este conceput pentru sistemele de incalzire centrală cu apa calda si poate fi conectat la orice sistem de incalzire cu radiatoare, prin pardoseala sau prin perete.
Temperatura apei de alimentare poate fi setata intr-un interval larg de temperatura (65-85°C) in trepte de 1°C pe panoul de control. Daca doriti sa produceti apa calda de incalzire la o temperatura mai mica decat aceasta (de exemplu, pentru incalzirea prin pardoseala sau prin perete), va recomandam instalarea unui rezervor tampon de incalzire (min. 10-15 litri/kW) pentru economie de functionare.

O conexiune de 230 volti (230V-50Hz), de exemplu o priza de perete, este suficienta pentru a face sa functioneze cazanul pe peleti. Consumul maxim de energie electrica al aparatului este de 450 de W, care vor fi prezenti timp de cateva minute in total, atunci cand aparatul este pornit. Atunci cand functioneaza la puterea nominala, consumul total de energie al ventilatorului de gaze de ardere, al pompei de circulatie si al burghiului de alimentare cu peleti este de numai 200 de W maximum.

Cazanul pe peleti FALCON CENTRAL-B 25 are un randament de functionare remarcabil de 91,2%.

 

Cazanele FALCON pe peleti sunt construite pana la puterea maxima in 5 trepte de putere. In plus fata de modul automat, in modul manual, etapele individuale de putere pot fi selectate de pe panoul de control.

    

Cazanele pe peleti ard peleti, de obicei produsi din rumegus. Acest lucru inseamna ca, in timpul arderii, se elibereaza doar CO2 capturat anterior din atmosfera in timpul cresterii lemnului. Astfel, functionarea sa nu este daunatoare pentru mediu. Datorita combustibilului ecologic, acesta protejeaza mediul de viata si sanatatea dumneavoastra.

   

Cazanul pe peleti este proiectat sa arda peleti de lemn cu diametrul de 6 mm. Ocazional, pe piata sunt disponibile si peleti cu diametrul de 8 mm, care pot fi utilizati in principiu in cazanul pe peleti FALCON, dar timpii de alimentare cu peleti si vitezele ventilatorului de aer de ardere trebuie recalibrate din cauza greutatilor specifice probabil diferite ale peletilor.
Din cauza designului mic al gratarului de ardere al cazanului pe peleti si a utilizarii doar a aerului suflat pentru curatarea gratarului, se recomanda utilizarea peletilor de cea mai buna calitate si cu cel mai mic continut de cenusa. Atunci cand cumparati peleti, este posibil sa obtineti si peleti de pin sau de lemn mixt de culoare mai deschisa sau mai inchisa, dar niciuna dintre acestea nu se exclude reciproc. Acordati atentie doar diametrului peletului si continutului maxim de cenusa de 0,5-0,7% (maxim 1%), ceea ce inseamna ca, dupa arderea a 100 kg de pelete, vor ramane 0,5-0,7 kg de cenusa cu o granulatie de particule aproape asemanatoare cu cea a fainii. Clasificarea actuala a acestor peleti este En Plus A1.
Pe piata se pot cumpara si aaa-numitele peleti agricoli la preturi mult mai mici, dar acestia au un continut de cenusa de pana la 5-7 ori mai mare, iar cenușa lor tinde sa se topeasca si sa se zgura, astfel incat arderea intr-un cazan cu peleti se va opri aproape sigur dupa cateva ore.

Cazanele pe peleti FALCON CENTRAL-B pentru camere cu apa sunt silentioase, cu un nivel de zgomot cuprins intre 39 si 55 dB.


Puterea de racire per capacitate depinde de izolatia termica a proprietatii, de suprafata podelei, de inaltimea medie a tavanului, de calitatea izolatiei termice a fatadei si a ferestrelor.
Pentru proprietatile nou construite, puteti lua in considerare incalzirea pana la 200-300 m2, pentru proprietatile renovate (cu izolatie termica pe fatada si ferestre moderne) pana la 150-200 m2, in timp ce pentru apartamentele sau casele individuale cu ferestre de tip vechi si fara izolatie exterioara, puteti lua in considerare incalzirea pana la 150 m2 de suprafata utila.

Cazanul pe peleti cu aer cald FALCON CENTRAL-B poate fi echipat si cu un modul Wi-Fi, contra cost. Cu ajutorul modulului Wi-Fi, este posibila pornirea, oprirea si verificarea starii de functionare a cazanului prin intermediul unei aplicatii mobile.

    

Cazanele pe peleti din seria FALCON CENTRAL-B sunt echipate standard cu o pompa de circulatie principala incorporata, de ultima generatie, cu un consum redus de energie si un vas de expansiune inchis (6 litri).

Seria FALCON CENTRAL-B este furnizata standard cu un senzor de temperatura ambianta si un termostat incorporat, conectat la controlul cazanului. Cu toate acestea, poate fi conectat si un termostat de camera extern si poate fi utilizat pentru a opera cazanul pe peleti.

Cazanul pe peleti FALCON CENTRAL-B 25 beneficiaza de o garantie de 3 ani pentru calitatea sudurii corpului cazanului sau pentru scurgeri de apa de la data punerii in functiune si de o garantie de 1 an pentru componentele electrice ale sobei pe peleți.

Principalele caracteristici tehnice ale cazanului pe peleti FALCON CENTRAL-B 25:

Putere termica: 11 - 25 kW
Presiunea maxima de functionare: 2 bar
Eficienta: 91,2 %.
Consumul de peleti: 2,7 - 6,1 kg/h
Diametrul cosului de evacuare a gazelor de ardere: 80 mm
Distanța dintre linia mediana a racordului de evacuare a gazelor de ardere si nivelul podelei: 165 mm
Diametrul minim al cosului de fum: 100 mm
Tirajul minim necesar al cosului de fum: 10-12 Pa
Temperatura gazelor de ardere (iesire nominala): 143,6 °C
Diametrul prizei de aer proaspat de ardere: 70 mm
Distanța de la linia mediana a tubulaturii de aer de ardere pana la nivelul podelei: 165 mm
Capacitate rezervor de peleti incorporat: 61 litri / 40 kg
Volumul de apa in soba: 28 litri
Conexiune de alimentare/retur: 1"
Inaltimea liniei centrale a conexiunii frontale de la nivelul podelei: 910 mm
Inaltimea liniei centrale a racordului de retur deasupra nivelului solului: 280 mm
Durata de functionare la un plin: 4,9 - 14,8 h
Conexiune electrica: 230 V - 50 Hz
Consum de energie: maxim 200 W in timpul functionarii, maxim 450 W in timpul aprinderii
Emisia de zgomot (min.-max.): 39 - 55 db
Greutate neta: 180 kg
Dimensiuni (latime/profunditate/inaltime): 590/650/1050 mm
Constructie: elemente structurale din otel
Cerinte privind combustibilul: lemn de pin certificat DIN Plus / En Plus A1 sau peleți de lemn mixt
Alimentarea cu combustibil: automat din rezervorul zilnic de peleti
Aprindere: automata
Control: panou de control pe afisajul cazanului, posibilitate de programare zilnica si saptamanala
Accesorii standard: pompa de incalzire integrata, supapa de siguranta (3 bar), vas de expansiune si telecomanda.
3 ani garantie pentru calitatea sudurii si scurgerea de apa a corpului cazanului s
i 1 an garantie pentru componentele electrice.

Toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani pentru persoane fizice si 1  an pentru persoane juridice.După expirarea acestei garanții, se va aplica automat garanția producătorului. Alte garanții afișate pe site se referă la garanția producătorului.