Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Preţ:
3.160 Lei (2.655 Lei + TVA)
Cant:buc.

Centrala electrica THERMEX E912 – 12 kW pentru încălzire și completat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calde

Preţ:
3.160 Lei (2.655 Lei + TVA)
Cant:buc.

Cazan electric termo pentru incalzire centrala si  completat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calda menajera, cu performanta de 12 kW.


Informații: 0770942081

Producător: Thermex Corporation
Stoc: 30 buc. pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 30 Iunie 2022
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

THERMEX E912 - cazan electric de 12 kW

Noul cazan electric THERMEX, intr-un design compact, realizat din componente de calitate controlata pentru incalzirea centrala (calorifer, incalzire prin pardoseala sau perete) si combinat cu un rezervor indirect de apa calda menajera pentru producerea apei calde menajere.

Cazan electric termo de 12 kW cu operare silentioasa, cu eficienta de aproape 100% si putere reglabila in 6 trepte de putere, de pe panoul de comanda. Datorita puterilor reglabile, cazanul poate functiona cu o putere maxima de 2 / 4 / 6  /8 / 10 kW  pe langa puterea maxima de 12 kW. (reducerea consumului maxim de energie merge mana in mana cu o reducere a productiei de caldura.)


Cazane electrice THERMEX E9 in design profesional.

  • Carcasa usoara si mica - cazan electric compact cu pompa de circuit principal si rezervor de expansiune inchis, unul dintre cele mai usoare din categoria sa, usor si rapid de instalat datorita dimensiunilor exterioare reduse.

  • Utilizare dubla, combinata - datorita temperaturii controlabile a debitului in intervalul larg de temperatura, poate fi conectata si direct la un radiator, incalzire prin pardoseala sau perete, in caz de utilizare dubla poate fi conectata si la un rezervor de apa calda indirect prin intermediul unui supapa de deviere motorizata.

  • Control pentru incalzire si productia de apa calda - panoul de control digital va permite sa maximizati puterea utilizata pentru incalzire si apa calda menajera in trei setari de putere. In plus fata de puterea selectata, puteti introduce si diferite valori de temperatura. De exemplu, in cazul incalzirii prin pardoseala, cazanul poate functiona cu o temperatura de debit de 37 °C si 60 °C in timpul producerii apei calde. Controlul cazanului este capabil sa controleze functionarea unei supape motorizate cu trei cai, citirea senzorului de temperatura al rezervorului de apa calda menajera pentru a produce apa calda menajera. In paralel, acesta controleaza procesul de incalzire tinand cont de valorile unui termostat de camera si, daca este necesar, de un senzor suplimentar de temperatura exterioara.

  • Functionare programabila chiar si fara termostat de camera - pe baza programului de funcționare orar / zilnic / saptamanal setat pe panoul de comanda al cazanului. (In acest caz, nu exista masurare interna a temperaturii camerei

  • Echipament ridicat la pret de baza - Cu supapa de siguranta de 3 bari, intrerupator de siguranta pentru presiune scazuta sau suprapresiune, termostat de siguranta pentru supraincalzire (100 °C), ventilator automat de aer in corpul cazanului si pompa de circulatie. Poate fi activat cu modul de dezghetare.

  • Control electronic, control al puterii - care actioneaza  centrala la puterea corespunzatoare necesitatii curente de caldura, pornind si oprind puterea curenta in etape de 2 kW.

Productia de apa calda pentru incalzire este disponibila in intervalul de temperatura de control de 30-80 °C si presiunea de functionare 0,5-2,6 bar, in timp ce productia de apa calda menajera este disponibila in intervalul de temperatura de 30-60 °C.

Functionarea cazanului electric Thermex de 7 kW (centrala electrica) necesita o conexiune electrica monofazata sau trifazata (conexiunea 230 V este posibila doar pentru 7 / 10,5 kW), cazanul poate fi conectat atat la sistemele de incalzire deschise, cat si la cele inchise datorita intervalul larg de presiune de functionare (presiunea minima a sistemului de incalzire pentru functionarea cazanului 0,5 bar).

Alimentarea cu apa calda furnizata de rezervorul indirect (rezervor de stocare a apei calde cu serpentina de schimb de caldura) asigura incalzirea rapida si eficienta a apei si disponibilitatea acesteia. Datorita controlului automat ACM al cazanului si a functionarii vanei de deviere, cazanul poate fi exploatat eficient chiar si cu cel mai simplu rezervor de apa calda menajera indirecta.

Rezervorul indirect de ACM, supapa de comutare a motorului cu trei cai si senzorul de temperatura al rezervorului NTC sunt disponibile la un cost suplimentar si NU fac parte din cazanul electric.

Acesta asigura o alimentare continua si neintrerupta cu apa calda, indiferent de numarul de puncte de intrare a apei calde, daca este dimensionat corespunzator

IMPORTANT. La comanda cazanelor electrice Thermex, prioritatea utilizarii productiei de apa calda fata de functia de incalzire poate fi selectata, daca este necesar.

Daca este necesara apa calda menajera la maximum doua puncte la un moment dat, cazanul electric combinat ofera, de asemenea, o alternativa buna. In plus fata de functia de incalzire, aceste dispozitive sunt capabile sa produca apa calda menajera intr-un sistem de curgere, instantanee. (Vezi Termostroj Termo Kombi)

Cazanul electric este complet silentios si mic, nu necesita schimb de aer sau horn pentru a functiona, datorita caruia poate fi instalat oriunde in apartament.

Brosura descarcabila, date tehnice si diagrame de incalzire (control pe baza de temperatura exterioara). Pentru descarcare, va rugam sa faceti clic pe imaginea de mai jos.


Thermex technical data     

IF = intrebari frecvente pentru cazanul electric THERMEX E912 – 12 kW
   
Un cazan electric proiectat pentru sisteme de incalzire centrala poate fi conectat la orice sistem de incalzire cu radiator, pardoseala sau perete. Temperatura, poate fi setata pe o gama larga de temperaturi (30-80 °C) in trepte de 1 °C pe panoul de control.


Completata cu un rezervor indirect de apa calda menajera, cazanul si controlul acestuia sunt potrivite și pentru producerea de apa calda menajera in intervalul de temperatura de 30-60 °C. Temperatura dorita a apei menajere poate fi setata pe comanda cazanului, iar cazanul asigura automat producerea de incalzire si apa calda menajera pentru proprietatea dvs. in functie de setare. Este important sa instalati in sistemul de incalzire o supapa de deviere cu trei cai motorizata, a carei functionare este asigurata de comanda cazanului. In plus, este necesar un senzor de temperatura (NTC) pentru a produce apa calda menajera. Cazanul monitorizeaza continuu schimbarea temperaturii in rezervorul de apa calda menajera si porneste automat cazanul daca este necesar.
 

Cazanul electric THERMEX de 12 kW este pregatit din fabrica pentru conectarea la o retea electrica monofazata si trifazata.

Este important ca tensiunea de retea (intrerupator) necesara pentru conectarea aparatului sa fie disponibila si ca conexiunea electrica directa a cazanului sa fie realizata cu un conductor cu sectiunea transversala corecta.

Una dintre cele mai importante conditii pentru functionarea unui cazan electric este disponibilitatea cantitatii corecte de amperi in reteaua electrica. Pentru functionarea cazanului de 12 kW trebuie sa fie disponibil un minim de 3 x 17,4 Amperi.Va rugam sa luati in considerare performanta tuturor consumatorilor de energie electrica din proprietate pentru dimensionarea retelei electrice necesare. Daca reteaua electrica este dimensionata in jos, intrerupatorul striveste siguranta continuu, daca mai multe dispozitive sunt actionate impreuna.

Debitul maxim al cazanului poate fi limitat in trei etape pe panoul de comanda.

Treptele reglabile ale puterii sunt de 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 kW. Va rugam sa retineti ca consumul si puterea maxima de putere in etapele de putere redusa difera de asemenea de puterea maxima a cazanului.Cazanul THERMEX de 12 kW este disponibil in gama de putere modulata 0-12 kW. Datorita acestui fapt, mentinandu-si eficienta, isi regleaza puterea  in sase etape (0 / 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12kW) in functie de cererea de caldura.

Dupa conectarea unui senzor de temperatura exterioara (senzor NTC), cazanul poate functiona si pe baza curbelor de incalzire programate din fabrica, care iau in considerare temperatura masurata. (vezi documentele atasate)

Capacitatea de incalzire in termeni de performanta depinde de suprafata podelei proprietatii, de inaltimea medie a tavanului si de nivelul de izolatie termica a fatadei si ferestrelor sale.

Pentru o proprietate nou construita puteti lua in calcul pana la 150-200 m2 de incalzire, pentru o proprietate renovata pana la, 120 m2(cu izolatie si ferestre moderne) si pentru un apartament sau o casa individuala cu ferestre de tip vechi pana la 75-80 m2 sau pentru o casa individuala fara izolatie exterioara.

Funcționarea cazanelor electrice este reglata cu precizie si prin urmare, va asigura temperatura setata a debitului de incalzire cu o supraincalzire neglijabila. Controlul digital si modular al puterii de incalzire functioneaza in trei (patru) etape de putere cuprinse intre 0-100%, conform carora treptele puterii de incalzire sunt pornite sau oprite automat in functie de cererea de caldura curenta.


Cu emisii de zgomot neglijabile, este practic silentios si poate fi instalat oriunde in casa sau apartament. Nu este nevoie de horn sau de aer proaspat.


 

Cazanul electric instalat standard cu, o pompa de circulatie ERP Ready incorporata, controlata in frecventa, de ultima generatie, cu un consum minim de curent.


Cazanul electric este echipat standard cu un rezervor de expansiune inchis (6 litri).


 

Cazanul poate fi actionat cu un termostat de camera conventional sau prin adaugarea unui senzor de temperatura exterioara la termostat, care regleaza temperatura apei a cazanului tinand cont de temperatura exterioara masurata. In plus, poate fi actionat conform programului de functionare setat pe cazan (ora / zi / saptamana), ceea ce declanseaza utilizarea termostatului de camera, totusi, in acest caz, cazanul nu monitorizeaza temperatura interna a proprietatii.

Cazanul THERMEX E912 – 12 kW are o garantie completa de 3 ani de la data cumparaii pentru calitatea sudarii sau scurgeri de apa ale corpului cazanului, precum si componentele electrice incorporate.

IMPORTANT! Garantia este conditionata de instalarea unui separator magnetic  in ramura de retur a sistemului de incalzire.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale cazanului electric THERMEX E912 – 12 kW:

-Conectarea sistemului de incalzire cu debit si retur mai mici (3/4 ")

-Racord de umplere si evacuare montat in partea inferioara, cu supapa de inchidere

-Sensor temperatura apei cazanului

-In caz de supraincalzire a cazanului (peste 100 °C), termostat de siguranta mecan

-In caz de presiune scazuta sau suprapresiune (sub 0,5 bar/peste 2,6 bar) intrerupator de siguranta care impiedica functionarea cazanului

-Sensor de presiune a cazanului (afisarea valorii presiunii curente pe manometru)

-Pompa circulanta principal, controlat in frecventa (40-85 wati), cu functionare temporizata dupa oprirea functiei de incalzire a cazanului, cu dezactivator automat

-Vana de siguranta ncorporata in caz de suprapresiune (3 bari)

-Clasa de protectie contact IP40

-Corpul cazanului cu izolatie termica de 12 mm grosime

-Supapa de evacuare automata situata in partea superioara a corpului cazanului

-Rezervor de expansiune incorporat (6 litri)

- Inserturi electrice de incalzire (3 buc 2300 Watt), cu posibilitatea de comutare pe element de incalzire

-Comanda cazanului, termostat de camera, supapa deviator si senzor de temperatura exterioara cu optiune de conectare

- Controlul temperaturii apei calde menajere a rezervorului si incalzirea debitului cazanului

- Protectia impotriva inghetului

-Instalarea necesita un specialist, dar dupa completarea unei liste de verificare, poate fi utilizata fara punerea in functiune obligatorie sau inspectia tehnica

-Producatorul recomanda utilizarea fluidului ThermoFluid pentru protectie impotriva inghetului in sistemele de incalzire.

Echipament standard al cazanului THERMEX 912 – 12 kW:

-corpul cazanului termo cu comanda digitala si insertii de incalzire electrice

-capacul corpului cazanului si dispozitivele de montare pentru montarea pe perete

-pompa de caldura incorporata, vas de expansiune si echipament de siguranta

-instructiuni de operare

-Garantie completa de 3 ani de la data de cumpararii (livrarii)

Accesorii disponibile:

-termostat de camera manual sau digital

-senzor de temperatura camerei si exterior (senzor NTC)

-Rezervor indirect de apa calda

-Vana de deviere motorizată cu 3 cai

Parameters

Pompa de circulatie,vas de expansiune si supapa de siguranta in echiparea standard da
Tip de conexiune electrica 400 V (trifaze)
Scopul utilizarii incalzire centrala si productia de apa calda menajera
Sistem circuit de incalzire sistem de incalzire deschisa si inchisa
Termen de garantie 3 ani garanție
Controlul cazanului cu functia de protectie la inghet da
Temperatura de operare maxima 80°C
Tipul panoului de control digital electronic
Producator THERMEX Heating Technology
Putere nominala 12 kW
Amperaj necesar 3 x 17,4 Amper Amper
Element electric de incalzire 6 x 2 kW kW
Temperatura maxima de functionare 80 °C
Continut de apa 8 lit.
Dimensiuni racord inainte/retur 3/4 R R
Presiune maxima de functionare 2.6 bar
Greutate 25 kg
Latime 440 mm
Inaltime 740 mm
Adancime 235 mm