Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Centrala electrica THERMEX E918 – 18 kW pentru încălzire și completat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calde

Centrala electrica THERMEX E918 – 18 kW pentru incalzire si completat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calde

INCLUDE TAXA VERDE

Pentru o cerere de credit TBI, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: info@incalzirerom.ro sau prin telefon: 0770-942 081


Cazan electric termo pentru incalzire centrala si / completat cu un rezervor indirect, pentru producere de apa calda menajera, cu performanta de 18 kW.

 +40/770-942-081

Producător: Thermex Corporation
Stoc: Precomandă
Data așteptată pentru livrare: 31 Ianuarie 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

THERMEX E918 - cazan electric de 18 kW

Noul cazan electric THERMEX are un design compact, realizat din componente de calitate controlata, combinat cu un rezervor indirect ACM pentru incalzire centrala (radiator, incalzire prin pardoseala sau murala) si apa calda menajera.

Convector electric silentios de 18 kW, cu o eficienta de aproape 100% si 9 setari de putere pe panoul de control. Datorita puterii reglabile, cazanul poate fi exploatat la o putere maxima de 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 kW (cu un consum maxim de energie redus, puterea termica este, de asemenea, redusa).

Cazane electrice THERMEX E9 în design profesional.

  • Carcasa usoara si mica - cazan electric compact cu pompa de circuit principal si rezervor de expansiune inchis, unul dintre cele mai usoare din categoria sa, usor si rapid de instalat datorita dimensiunilor exterioare reduse.

  • Utilizare dubla, combinata - poate fi conectat direct la un radiator, la incalzirea prin pardoseala sau prin perete, datorita gamei largi de temperatura a regulatorului de temperatura a debitului, sau indirect la un boiler de apa calda prin intermediul unui robinet de deviere motorizat, in cazul utilizarii duble.

  • Controlul incalzirii si al productiei de apa calda - panoul de control digital va permite sa maximizati puterea utilizata pentru incalzire si producerea de apa calda menajera in trei setari de putere. In plus fata de iesirea selectata, puteti introduce, de asemenea, diferite valori de temperatura. De exemplu, pentru incalzirea prin pardoseala, cazanul poate functiona cu o temperatura de debit intre 37 °C si 60 °C in timpul producerii apei calde. Controlul cazanului este capabil sa controleze functionarea unei supape motorizate cu trei cai, citirea senzorului de temperatura al rezervorului de apa calda menajera pentru producerea de apa calda menajera.In paralel, acesta controleaza procesul de incalzire tinand cont de valorile unui termostat de camera si, daca este necesar, de un senzor suplimentar de temperatura exterioara.

  • Functionare programabila fara termostat de camera - pe baza unui program de functionare orar/zilnic/saptamanal setat pe panoul de comanda al cazanului (in acest caz nu se masoara temperatura interna a camerei)

  • Echipament standard ridicat - cu supapa de siguranta de 3 bari, intrerupator de siguranta pentru presiune scazuta sau suprapresiune, termostat de siguranta pentru supraincalzire (100 °C), ventilator automat de aer in corpul cazanului si pompa de circulatie. Poate fi activat cu modul de dezghetare.

  • Control electronic, reglarea puterii - care opereaza centrala electrica la puterea corespunzatoare cererii curente de caldura, pornind si oprind puterea curenta in trepte de 2 kW.

Productia de apa calda pentru incalzire este disponibila in intervalul de temperatura de control de 30-80 °C si la o presiune de functionare de 0,5-2,6 bar, in timp ce productia de apa calda menajera este disponibila in intervalul de temperatura de 30-60 °C.

Cazanul electric Thermex de 18 kW necesita o conexiune electrica trifazata (conexiunea la 230 V este posibila numai pentru 7/10,5 kW) si poate fi conectat atat la sisteme de incalzire deschise, cat si inchise, datorita gamei sale largi de presiune de functionare (presiunea minima a sistemului de incalzire necesara pentru functionarea cazanului este de 0,5 bar).

Alimentarea cu apa calda furnizata de rezervorul indirect (rezervor de stocare a apei calde cu serpentina de schimb de caldura) asigura o incalzire si o alimentare cu apa rapida si eficienta. Datorita controlului automat ACM al cazanului si a functionarii vanei de deviere, cazanul poate fi exploatat eficient chiar si cu cel mai simplu rezervor indirect de apa calda. Rezervorul de apa calda indirecta, supapa de comutare motorizata cu trei cai si senzorul de temperatura NTC pentru rezervor sunt disponibile la un cost suplimentar si nu fac parte din boilerul electric. Indiferent de numarul de puncte de admisie a apei calde, acesta asigura o alimentare continua si nevolatila cu apa calda atunci cand este dimensionat corespunzator.

IMPORTANT: Incalzitoarele electrice de apa Thermex pot fi controlate pentru a da prioritate productiei de apa calda fata de incalzire, daca este necesar.

Daca aveti nevoie de apa calda menajera in pana la doua locuri in acelasi timp, boilerul electric combinat este, de asemenea, o alternativa buna. Pe langa functia de incalzire, aceste aparate sunt capabile sa produca apa calda menajera intr-un sistem instantaneu, care curge (a se vedea mixerul termostatic Termo Combi).

Cazanul electric este complet silentios si mic si nu necesita un schimb de aer sau un horn pentru a functiona, ceea ce ii permite sa fie amplasat oriunde in casa.

Brosura descarcabila, date tehnice si diagrame de incalzire (control pe baza de temperatura exterioara). Pentru descarcare, va rugam sa faceti clic pe imaginea de mai jos.


Thermex technical data     


IF = intrebari frecvente pentru cazanul electric THERMEX E918 – 18 kW
   
Un cazan electric proiectat pentru sisteme de incalzire centrala poate fi conectat la orice sistem de incalzire cu radiator, pardoseala sau perete. Temperatura, poate fi setata pe o gama larga de temperaturi (30-80 °C) in trepte de 1 °C pe panoul de control.


Cazanul si sistemul de control al acestuia cu un rezervor de apa calda menajera indirecta pot produce, de asemenea, apa calda menajera in intervalul de temperatura 30-60 °C. Temperatura dorita a apei calde menajere poate fi setata pe comanda cazanului, iar cazanul va furniza automat incalzire si apa calda menajera in functie de setare. Este important ca in sistemul de incalzire sa fie instalata o supapa de inchidere motorizata cu trei cai, care să fie actionata de comanda cazanului. In plus, este necesar un senzor de temperatura (NTC) pentru a produce apa calda menajera. Cazanul monitorizeaza in permanenta variatia de temperatura a rezervorului de apa calda menajera si porneste automat cazanul daca este necesar.


Cazanul electric THERMEX de 18 kW este pregatit din fabrica pentru conectarea la o retea electrica  trifazata. Este important ca tensiunea de retea (intrerupator) necesara pentru conectarea aparatului sa fie disponibila  si ca racordul electric direct la cazan sa fie realizat cu un fir cu sectiunea transversala corecta. 

Una dintre cele mai importante condiții pentru funcționarea unui cazan electric este disponibilitatea cantitatii corecte de amperi in reteaua electrica. Pentru functionarea cazanului de 18 kW trebuie sa fie disponibil un minim de 3 x 26 Amperi. Va rugam sa luati in considerare performanta tuturor consumatorilor de energie electrica din proprietate pentru a scala reteaua electrica necesara. Daca reteaua electrica este dimensionata in jos, intrerupatorul striveste siguranta continuu, daca mai multe dispozitive sunt actionate impreuna.

Debitul maxim al cazanului poate fi limitat in 9 etape pe panoul de comanda.

Treptele reglabile ale puterii sunt de 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16/ 18 kW. Va rugam sa retineti ca consumul si puterea maxima de putere in etapele de putere redusa difera de asemenea de puterea maxima a cazanului.
 


Cazanul THERMEX de 18 kW este disponibil in gama de putere modulata 0-18 kW. Datorita acestui fapt, mentinandu-si eficienta, isi regleaza puterea in noua etape (0 / 2 / 4 / 6 / 8  / 10 / 12 / 14 / 16 / 18 kW) in functie de cererea de caldura. Dupa conectarea unui senzor de temperatura exterioara (senzor NTC), cazanul poate functiona si pe baza curbelor de incalzire programate din fabrica, care iau in considerare temperatura masurata. (vezi documentele atasate)

Puterea de incalzire depinde de suprafata de pardoseala a proprietatii, de inaltimea medie a tavanului si de nivelul de izolare a fatadei si a ferestrelor.

Pentru o proprietate nou-construita, va puteti astepta la 240-280 m2 de incalzire, pentru o proprietate renovata la 180 m2 (fatada moderna si ferestre izolate), pentru un apartament sau o casa individuala cu ferestre de tip vechi la 100-120 m2 si pentru o casa individuala fara izolatie exterioara la 100-120 m2.

Functionarea boilerelor electrice este controlata cu precizie, astfel incat acestea va ofera temperatura de incalzire setata cu o supraincalzire neglijabila. Controlul digital si modular al iesirii de incalzire functioneaza in trei (patru) trepte de iesire de la 0-100%, in care treptele de iesire de incalzire sunt pornite sau oprite automat in functie de cererea curenta de caldura.
 

Cu emisii de zgomot neglijabile, este practic silentios si poate fi instalat oriunde in casa sau apartament. Nu este nevoie de horn sau de aer proaspat.


Cazanul electric instalat standard cu, o pompa de circulatie ERP Ready incorporata, controlata in frecventa, de ultima generatie, cu un consum minim de curent.


Cazanul electric este echipat standard cu un rezervor de expansiune inchis (6 litri).


 

Cazanul poate fi actionat cu un termostat de camera conventional sau prin adaugarea unui senzor de temperatura exterioara la termostat, care regleaza temperatura apei a cazanului tinand cont de temperatura exterioara masurata. In plus, poate fi actionat conform programului de functionare setat pe cazan (ora/ zi / saptamana), ceea ce declanseaza utilizarea termostatului de camera, totusi, in acest caz, cazanul nu monitorizeaza  temperatura interna a proprietatii.

Cazanul THERMEX E918 – 18 kW are o garantie completa de 3 ani de la data cumpararii pentru calitatea sudarii sau scurgeri de apa ale corpului cazanului, precum si componentele electrice incorporate.

IMPORTANT! Garantia este conditionata de instalarea unui separator magnetic de namol in ramura de retur a sistemului de incalzire.

Toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani pentru persoane fizice si 1  an pentru persoane juridice.După expirarea acestei garanții, se va aplica automat garanția producătorului. Alte garanții afișate pe site se referă la garanția producătorului.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale cazanului electric THERMEX E918 – 18 kW:

-Conectarea sistemului deincalzire cu debit si retur mai mici (3/4 ")

-Conexiune de umplere-golire cu supapa de inchidere

-Sensor temperatura apei cazanului

-In caz de supraincalzire a cazanului (peste 100 °C), termostat de siguranta mecan

-In caz de presiune scazuta sau suprapresiune (sub 0,5 bar / peste 2,6 bar) intrerupator de siguranta care impiedica functionarea cazanului

-Sensor de presiune a cazanului (afisarea valorii presiunii curente pe manometru)

-Pompa circulanta principal, controlat in frecventa (40-85 wati), cu functionare temporizata dupa oprirea functiei de incalzire a cazanului, cu dezactivator automat

-Vana de siguranta incorporata in caz de suprapresiune (3 bari)

-Clasa de protectie contact IP40

-Corpul cazanului cu izolatie termica de 12 mm grosime

-Vana de dezaerare automată situata in partea superioara a corpului cazanului

-Rezervor de expansiune incorporat (6 litri)

- Inserturi electrice de incalzire (9 buc 2000 Watt), cu posibilitatea de comutare pe element de incalzire

-Comanda cazanului, termostat de camera, supapa deviator si senzor de temperatura exterioara cu optiune de conectare

- Controlul temperaturii apei calde menajere a rezervorului si incălzirea debitului cazanului

- Protectia impotriva inghetului

-Instalarea necesita un specialist, dar dupa completarea unei liste de verificare, poate fi utilizata fara punerea in functiune obligatorie sau inspectia tehnica

-Producatorul recomanda utilizarea fluidului ThermoFluid pentru protectie impotriva inghetului in sistemele de incalzire.

Echipament standard al cazanului THERMEX 918 – 18 kW:

-corpul cazanului termo cu comanda digitala si insertii de incalzire electrice

-capacul corpului cazanului si dispozitivele de montare pentru montarea pe perete

-pompa de caldura incorporata, vas de expansiune si echipament de siguranta

-instructiuni de operare

-Garantie completa de 3 ani de la data de cumpararii (livrarii)

Accesorii disponibile:

-termostat de camera manual sau digital

-senzor de temperatura camerei si exterior (senzor NTC)

-Rezervor indirect de apa calda

-Vana de deviere motorizata cu 3 cai


 

Parameters

Pompa de circulatie,vas de expansiune si supapa de siguranta in echiparea standard da
Tip de conexiune electrica 400 V (trifaze)
Scopul utilizarii incalzire centrala si productia de apa calda menajera
Sistem circuit de incalzire sistem de incalzire deschisa si inchisa
Termen de garantie 3 ani garanție
Controlul cazanului cu functia de protectie la inghet da
Temperatura de operare maxima 80°C
Tipul panoului de control digital electronic
Producator THERMEX Heating Technology
Putere nominala 18 kW
Amperaj necesar 3 x 26 Amper
Element electric de incalzire 9 x 2 kW
Temperatura maxima de functionare 80 °C
Continut de apa 8 lit.
Dimensiuni racord tur/retur 3/4 R R
Presiune maxima de functionare 2.6 bar
Greutate 25 kg
Latime 440 mm
Inaltime 740 mm
Adancime 235 mm