Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Preţ:
3.650 Lei (3.067 Lei + TVA)
Cant:buc.

Centrala electrica THERMEX E918 – 18 kW pentru încălzire și completat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calde

Preţ:
3.650 Lei (3.067 Lei + TVA)
Cant:buc.

Cazan electric termo pentru încălzire centrală și / completat cu un rezervor indirect, pentru producere de apă caldă menajeră, cu performanta de 18 kW.


Informații: 0770942081

Producător: Thermex Corporation
Stoc: 2 buc. pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 30 Iunie 2022
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

THERMEX E918 - cazan electric de 18 kW

Noul cazan electric THERMEX, într-un design compact, realizat din componente de calitate controlată pentru încălzirea centrală (calorifer, încălzire prin pardoseală sau perete) și combinat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calde menajere.

Cazan electric termo de 18 kW cu operare silențioasă, cu eficiență de aproape 100% și putere reglabilă în 9 trepte de putere, de pe panoul de comandă. Datorită puterilor reglabile, cazanul poate funcționa cu o putere maximă de 2 / 4 / 6  / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 kW  pe lângă puterea maximă de 18 kW. (în paralel cu consumul maxim de energie redus, puterea de căldură este de asemenea redusă)

Cazane electrice THERMEX E9 în design profesional.

  • Carcasă ușoară și mică - cazan electric compact cu pompă de circuit principal și rezervor de expansiune închis, unul dintre cele mai ușoare din categoria sa, ușor și rapid de instalat datorită dimensiunilor exterioare reduse.

  • Utilizare dublă, combinată - datorită temperaturii controlabile a debitului în intervalul larg de temperatură, poate fi conectată și direct la un radiator, încălzire prin pardoseală sau perete, în caz de utilizare dublă poate fi conectată și la un rezervor de apă caldă indirect prin intermediul unui supapă de deviere motorizată.

  • Control pentru încălzire și producția de apă caldă - puteți maximiza puterea utilizată pentru încălzire și apă caldă menajeră în trei trepte de alimentare pe interfața digitală. În plus față de puterea selectată, puteți introduce și valori diferite ale temperaturii. Astfel, în cazul încălzirii prin pardoseală, cazanul poate funcționa de ex. cu o temperatură de curgere de 37 ° C și 60 ° C în timpul producerii de apă caldă. Comanda cazanului este capabilă să regleze funcționarea unei supape motorizate cu trei căi, valoarea măsurată a unui senzor de temperatură al rezervorului de apă caldă menajeră pentru producția de apă caldă menajeră. În paralel, controlați procesul de încălzire luând în considerare valorile măsurate ale unui termostat de cameră și, dacă este necesar, un senzor suplimentar de temperatură exterioară.

  • Funcționare programabilă chiar și fără termostat de cameră - pe baza programului de funcționare orar / zilnic / săptămânal setat pe panoul de comandă al cazanului. (În acest caz, nu există măsurare internă a temperaturii camerei)

  • Echipament ridicat la preț de bază - furnizat cu supapă de siguranță de 3 bari, întrerupător de siguranță în caz de presiune scăzută sau suprapresiune, termostat de siguranță împotriva supraîncălzirii (100 ° C), dezaerator automat pe corpul cazanului și pompă de circulație. Poate fi activat cu modul de protecție împotriva înghețului.

  • Control electronic, control al puterii - care acționează centrala la puterea corespunzătoare necesității curente de căldură, pornind și oprind puterea curentă în trepte de 2 kW.

Producția de apă caldă pentru încălzire este disponibilă în intervalul de temperatură de control de 30-80 ° C și presiunea de funcționare 0,5-2,6 bar, în timp ce producția de apă caldă menajeră este disponibilă în intervalul de temperatură de 30-60 ° C.

Funcționarea cazanului electric Thermex de 18 kW, necesită o conexiune electrică  trifazată (conexiunea 230 V este posibilă doar pentru 7 / 10,5 kW), cazanul poate fi conectat atât la sistemele de încălzire deschise, cât și la cele închise datorită intervalul larg de presiune de funcționare (presiunea minimă a sistemului de încălzire pentru funcționarea cazanului 0,5 bar).

Alimentarea cu apă caldă furnizată prin rezervorul indirect  (rezervorul de stocare a apei calde cu bobină schimbătoare de căldură) garantează încălzirea și disponibilitatea rapidă și performantă a apei. Datorită controlului automat al ACM al cazanului și al funcționării unei supape de deviere, acesta poate fi acționat eficient chiar și cu cel mai simplu rezervor indirect de apă caldă menajeră. Rezervorul indirect de apă caldă menajeră, supapa de comutare a motorului cu trei căi și senzorul de temperatură al rezervorului NTC sunt disponibile la un cost suplimentar și nu fac parte din cazanul electric. Indiferent de numărul de puncte de admisie a apei calde, dacă este dimensionat corespunzător, acesta asigură o alimentare continuă și nevolatilă cu apă caldă.

IMPORTANT. La comanda cazanelor electrice Thermex, prioritatea utilizării producției de apă caldă față de funcția de încălzire poate fi selectată, dacă este necesar.

Dacă este necesară apă caldă menajeră la maximum două puncte la un moment dat, cazanul electric combinat oferă, de asemenea, o alternativă bună. În plus față de funcția de încălzire, aceste dispozitive sunt capabile să producă apă caldă menajeră într-un sistem de curgere, instantanee. (Vezi Termostroj Termo Kombi)

Cazanul electric este complet silențios și mic, nu necesită schimb de aer sau coș de fum pentru a funcționa, datorită căruia poate fi instalat oriunde în apartament.

Broșură descărcabilă, date tehnice și diagrame de încălzire (control pe bază de temperatură exterioară). Pentru descărcare, vă rugăm să faceți clic pe imaginea de mai jos.


Thermex technical data     


ÎF = întrebări frecvente pentru cazanul electric THERMEX E918 – 18 kW
   
Un cazan electric proiectat pentru sisteme de încălzire centrală poate fi conectat la orice sistem de încălzire cu radiator, pardoseală sau perete. Temperatura, poate fi setată pe o gamă largă de temperaturi (30-80 ° C) în trepte de 1 ° C pe panoul de control.Completată cu un rezervor indirect de apă caldă menajeră, cazanul și controlul acestuia sunt potrivite și pentru producerea de apă caldă menajeră în intervalul de temperatură de 30-60 ° C. Temperatura dorită a apei menajere poate fi setată pe comanda cazanului, iar cazanul asigură automat producerea de încălzire și apă caldă menajeră pentru proprietatea dvs. în funcție de setare. Este important să instalați în sistemul de încălzire o supapă de deviere cu trei căi motorizată, a cărei funcționare este asigurată de comanda cazanului. În plus, este necesar un senzor de temperatură (NTC) pentru a produce apă caldă menajeră. Cazanul monitorizează continuu schimbarea temperaturii în rezervorul de apă caldă menajeră și pornește automat cazanul dacă este necesar.

  
Cazanul electric THERMEX de 18 kW este pregătit din fabrică pentru conectarea la o rețea electrică  trifazată. Este important ca tensiunea de rețea (întrerupător) necesară pentru conectarea aparatului să fie disponibilă și ca conexiunea electrică directă a cazanului să fie realizată cu un conductor cu secțiunea transversală corectă.

Una dintre cele mai importante condiții pentru funcționarea unui cazan electric este disponibilitatea cantității corecte de amperi în rețeaua electrică. Pentru funcționarea cazanului de 18 kW trebuie să fie disponibil un minim de 3 x 26 Amperi. Vă rugăm să luați în considerare performanța tuturor consumatorilor de energie electrică din proprietate pentru a scala rețeaua electrică necesară. Dacă rețeaua electrică este dimensionată în jos, întrerupătorul strivește siguranța continuu, dacă mai multe dispozitive sunt acționate împreună.

Debitul maxim al cazanului poate fi limitat în 9 etape pe panoul de comandă.

Treptele reglabile ale puterii sunt de 2 / 4 / 6 / 8 / 10 / 12 / 14 / 16 kW. Vă rugăm să rețineți că consumul și puterea maximă de putere în etapele de putere redusă diferă de asemenea de puterea maximă a cazanului.
Cazanul THERMEX de 18 kW este disponibil în gama de putere modulată 0-18 kW. Datorită acestui fapt, menținându-și eficiența, își reglează puterea în nouă etape (0 / 2 / 4 / 6 / 8  / 10 / 12 / 14 / 16 / 18 kW) în funcție de cererea de căldură.

După conectarea unui senzor de temperatură exterioară (senzor NTC), cazanul poate funcționa și pe baza curbelor de încălzire programate din fabrică, care iau în considerare temperatura măsurată. (vezi documentele atașate)

Capacitatea de încălzire în termeni de performanță depinde de suprafața podelei proprietății, de înălțimea medie a tavanului și de nivelul de izolație termică a fațadei și ferestrelor sale.

Vă puteți gândi să încălziți până la 240-280 m2 în cazul unei proprietăți nou construite, 180 m2 în cazul unei proprietăți renovate (izolație fațadă și ferestre moderne) și 100-120 m2 în cazul unui apartament sau familie casă cu ferestre tip vechi și casă familială fără izolație exterioară.

Funcționarea cazanelor electrice este reglată cu precizie și prin urmare, vă asigură temperatura setată a debitului de încălzire cu o supraîncălzire neglijabilă. Controlul digital și modular al puterii de încălzire funcționează în trei (patru) trepte de putere cuprinse între 0-100%, conform cărora treptele puterii de încălzire sunt pornite sau oprite automat în funcție de cererea de căldură curentă.


Cu o sarcină de zgomot neglijabilă, este un dispozitiv practic silențios care poate fi instalat în orice parte a apartamentului sau a casei. Nu necesită coș de fum sau aer proaspăt pentru a funcționa.


 


Cazanul electric instalat standard cu, o pompă de circulație ERP Ready încorporată, controlată în frecvență, de ultimă generație, cu un consum minim de curent.


Cazanul electric este echipat standard cu un rezervor de expansiune închis (6 litri).


 

Cazanul poate fi acționat cu un termostat de cameră convențional sau prin adăugarea unui senzor de temperatură exterioară la termostat, care reglează temperatura apei a cazanului ținând cont de temperatura exterioară măsurată. În plus, poate fi acționat conform programului de funcționare setat pe cazan (oră / zi / săptămână), ceea ce declanșează utilizarea termostatului de cameră, totuși, în acest caz, cazanul nu monitorizează temperatura internă a proprietății.

Cazanul THERMEX E918 – 18 kW are o garanție completă de 3 ani de la data cumpărării pentru calitatea sudării sau scurgeri de apă ale corpului cazanului, precum și componentele electrice încorporate.

IMPORTANT! Garanția este condiționată de instalarea unui separator magnetic de nămol în ramura de retur a sistemului de încălzire.


Cele mai importante caracteristici tehnice ale cazanului electric THERMEX E918 – 18 kW:

-Conectarea sistemului de încălzire cu debit și retur mai mici (3/4 ")

-Conexiune de umplere-golire cu supapă de închidere

-Sensor temperatura apei cazanului

-În caz de supraîncălzire a cazanului (peste 100 ° C), termostat de siguranță mecan

-În caz de presiune scăzută sau suprapresiune (sub 0,5 bar / peste 2,6 bar) întrerupător de siguranță care împiedică funcționarea cazanului

-Sensor de presiune a cazanului (afișarea valorii presiunii curente pe manometru)

-Pompa circulanta principal, controlat în frecvență (40-85 wați), cu funcționare temporizată după oprirea funcției de încălzire a cazanului, cu dezactivator automat

-Vana de siguranță încorporată în caz de suprapresiune (3 bari)

-Clasa de protectie contact IP40

-Corpul cazanului cu izolație termică de 12 mm grosime

-Vană de dezaerare automată situată în partea superioară a corpului cazanului

-Rezervor de expansiune încorporat (6 litri)

- Inserturi electrice de încălzire (9 buc 2000 Watt), cu posibilitatea de comutare pe element de încălzire

-Comanda cazanului, termostat de cameră, supapă deviator și senzor de temperatură exterioară cu opțiune de conectare

- Controlul temperaturii apei calde menajere a rezervorului si încălzirea debitului cazanului

- Protecția împotriva înghețului

-Instalarea necesită un specialist, dar după completarea unei liste de verificare, poate fi utilizată fără punerea în funcțiune obligatorie sau inspecția tehnică

-Producătorul recomandă utilizarea fluidului ThermoFluid pentru protecție împotriva înghețului în sistemele de încălzire.

Echipament standard al cazanului THERMEX 918 – 18 kW:

-corpul cazanului termo cu comandă digitală și inserții de încălzire electrice

-capacul corpului cazanului și dispozitivele de montare pentru montarea pe perete

-pompa de căldură încorporată, vas de expansiune și echipament de siguranță

-instrucțiuni de operare

-Garantie completa de 3 ani

Accesorii disponibile:

-termostat de cameră manual sau digital

-senzor de temperatura camerei si exterior (senzor NTC)

-Rezervor indirect de apă caldă

-Vana de deviere motorizată cu 3 căi


 

Parameters

Pompa de circulatie,vas de expansiune si supapa de siguranta in echiparea standard da
Tip de conexiune electrica 400 V (trifaze)
Scopul utilizarii incalzire centrala si productia de apa calda menajera
Sistem circuit de incalzire sistem de incalzire deschisa si inchisa
Termen de garantie 3 ani garanție
Controlul cazanului cu functia de protectie la inghet da
Temperatura de operare maxima 80°C
Tipul panoului de control digital electronic
Producator THERMEX Heating Technology
Putere nominala 18 kW
Amperaj necesar 3 x 26 Amper
Element electric de incalzire 9 x 2 kW
Temperatura maxima de functionare 80 °C
Continut de apa 8 lit.
Dimensiuni racord inainte/retur 3/4 R R
Presiune maxima de functionare 2.6 bar
Greutate 25 kg
Latime 440 mm
Inaltime 740 mm
Adancime 235 mm