Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu

Romanian ro

KOMINUS KD 150/210MM COȘ DE FUM IZOLAT DE 4 M ÎNĂLȚIME

KOMINUS KD 150/210mm Cos de fum izolat de 4 m inaltime 
Sistemul de cos de fum metalic izolat, cu pereți dubli din oțel rezistent la acizi, cu o captuseala de 0,5 mm grosime, este adecvat pentru evacuarea gazelor de ardere de la cazane si sobe pe lemne, peleti, ulei maruntit si carbune. Elementele cosului de fum pot fi asamblate cu usurinta in interior si in exterior, fara a fi nevoie de cunostinte de specialitate.


 +40/770-942-081

Stoc: Precomandă
Data așteptată pentru livrare: 26 Noiembrie 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

KOMINUS KD 150/210 mm Cos de fum izolat de 4 m inaltime

Cos de fum de 4 m inaltime din KOMINUS KD cu un diametru interior de 150 mm si un diametru exterior de 210 mm, cu o izolatie din vata minerala de 3 cm grosime intre captuseala si conducta de manta. Sistemul de cos de fum metalic izolat, cu pereti dubli, rezistent la acizi, este potrivit pentru evacuarea gazelor de ardere de la cazane si sobe pe lemne, peleti, ulei maruntit si carbune. Elementele cosului de fum pot fi asamblate cu usurinta si fara expertiza atat in interior, cat si in exterior.

Cosurile de fum sunt deseori costisitoare si necesita modificari structurale inutile, nu indeplinesc cerintele actuale, iar fisurile, umezeala si incendiile reprezinta un pericol pentru ocupanti.

Un cos de fum montat poate fi instalat pe fatada exterioara a cladirii fara a fi necesara demolarea. Elementele sunt concepute pentru a se potrivi unul in celalalt și pot fi fixate cu usurinta cu ajutorul clemelor din fabrica. Frumusetea stralucitoare a otelului lucios confera un efect vizual de perfectiune.

Acest tip de coș de fum este recomandat in primul rand pentru instalatiile de ardere cu cos deschis, in regim de depresiune, unde cosul are un tiraj natural, in special pentru lemne, aschii de lemn, peleti, petrol, carbuni. Cei 3 cm de izolatie protejeaza mantaua de arsuri si elementele exterioare de schimbarile de temperatura exterioara. Izolatia are o valoare U λ = 0,040 W/m*K, garantata pana la 300 °C.


Caracteristicile principale ale coșului de fum izolat KOMINUS KD 150/210 mm, cu o inaltime de 4 m:

- Cos de fum KOMINUS KD cu o inaltime de 4 m, cu un diametru interior de 150 mm si un diametru exterior de 210 mm, cu o izolatie din vata minerala de 3 cm grosime intre captuseala si conducta de manta.
- Placa KD cu grosimea de 0,5 mm, cu otel de calitate 1.4404 sau echivalent - otel de calitate 1.4301 sau echivalent pentru tubulatura de manta si furnizata cu izolatie speciala din vata minerala de 3 cm grosime.
- grosimea de 0,5 mm a materialului tubului de captuseala si izolatia de 3 cm de vata minerala sunt recomandate in primul rand pentru instalatiile de ardere in care temperatura gazelor de ardere este relativ scazuta datorita combustiei controlate, iar puterea instalatiei nu depaseate 25 kw. In alte cazuri, este recomandabil sa se aleaga o grosime a captuselii de cel putin 0,8 mm cu o izolatie de 5 cm de vata minerala (de exemplu, pentru aparatele cu combustibil mixt).
- Pentru lemn, așchii de lemn, peleti, ulei, carbuni.
- Elementele din otel inoxidabil sunt rezistente la oxizii acizi produsi in timpul arderii.
- Elementele cosului de fum pot fi asamblate cu usurinta in interior si in exterior, fara a fi nevoie de cunostinte de specialitate.

Despre coșuri de fum in general:

Tipul de aparat de ardere, capacitatea acestuia și caracteristicile proprietatii au o influenta majora asupra diametrului si inaltimii cosului de fum ales.
 

Inaltimea cosului de fum (4 m) indica inaltimea totala. Pentru cazane sau sobe, inaltimea utila a cosului de fum este distanța dintre intrare si iesire.

Principala functie a cosului de fum este de a crea un tiraj pentru ardere si de a transporta gazele de ardere in afara cladirii. Tirajul este creat de cosul de fum, nu de aparatul de ardere.

In cazul in care tirajul nu este suficient, o solutie este construirea unui cos de fum mai inalt. Un cos de fum mai inalt ofera mai mult tiraj. 
Un coș de fum cu o secțiune circulara ofera un tiraj mai bun decat unul patrat. 
Coturile de evacuare a gazelor de ardere (curbe orizontale) reduc, de asemenea, tirajul. 
Diametrul coșului de fum nu trebuie sa fie niciodata mai mic decat dimensiunea orificiului de evacuare a cosului de fum al semineului sau al sobei.

 

Verificati intotdeauna autoritatea locala competenta pentru informații privind acceptarea, aprobarea si costurile cosurilor de fum.

Date tehnice:
Combustibil: pentru instalațiile de ardere deschisa
Diametrul țevii de captuseala: Dn 110- Dn 500 diametre mai mari la comanda speciala.
Grosimea peretelui captuselii: 0,5 mm 
Grosimea peretelui jachetei: 0,5 mm
Materialul camasii: 1.4301, 1.4404, 1.4571 sau altul conform PN-EN 1856-1.
Tipuri de racordare: cuplaj cu cleme din fabrica
Clasa de temperatura: T450
Clasa de presiune: N1 (presiune de incercare 40Pa)
Mod de functionare: aspiratie (aspiratie)
Rezistenta condensului: W
Rezistenta la coroziune: G 1000
Rezistenta la coroziune: Vm
Izolatie: Vata de sticla cu grosimea de 30 mm, densitate 110 kg/m3, alte grosimi la cerere.

KOMINUS KD 150/210 mm 4 m de inaltime cos de fum izolat montat la inaltime, echipament standard:

1 duza de pornire (cu scurgere a condensului, usa de curatare) (KD-WOP)
1 cupola de conectare izolata de 90° (KD-TR90)
1 con de inchidere izolat (KD-U)
1 aparatoare de ploaie (KD-D)
3 buc 1 m suporturi izolate pentru tevi (KD-R10)
5 buc. cleme de cuplare fabricate in fabrica (KA-ZM)
2 cleme de perete (reglabile de la planul peretelui la 5-10 cm) (KA-ON10)
 
Accesorii disponibile (a se vedea mai jos, Produse conexe):

1 m clema de teava izolata
Clema de teava izolata de 0,5 m
Duza de cuatare a usii
suport de perete