Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu

Romanian ro
Preţ:
7.300 Lei (6.134 Lei + TVA)

SOBA PE PELEȚI CU SISTEM DE APĂ FALCON COMODO CENTRAL P18 (18 KW - GRI)

Preţ:
7.300 Lei (6.134 Lei + TVA)
Indicaţi accesoriile pe care doriţi să mai puneţi în coş!
MODUL WI-FI PENTRU SOBE PE PELEȚI FALCON COMODO P10/P12/P18/P25 MODUL WI-FI PENTRU SOBE PE PELEȚI FALCON COMODO P10/P12/P18/P25
820 Lei (689 Lei + TVA)

INCLUDE TAXA VERDE

 

Pentru o cerere de credit TBI, vă rugăm să apăsati aici!

FALCON COMODO CENTRAL P18 este o soba pe peleti din lemn de inalta eficienta, cu o putere termica nominala totala de 18 kW.

Soba pe peleti FALCON P18 furnizeaza 86% din productia sa totala de caldura atunci cand este conectata la sistemul de ncalzire centrala, iar restul de 14% sub forma de caldura radianta in camera semineului. Atunci cand este plasat in spatiul incalzit, nu numai ca asigura o incalzire confortabila si rapida, dar adauga si o atmosfera confortabila intregii locuinte datorita zonei vizibile a flacarii.


 +40/770 942 081

Stoc: 4 buc pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 26 Iulie 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

FALCON COMODO CENTRAL P18

Soba pe peleti din lemn cu un randament ridicat de 92%, cu o putere totala de incalzire de 18 kW.
Acesta furnizează 86% din puterea sa totala de caldura atunci cand este conectat la sistemul de incalzire centrala pe partea de apa, iar restul de 14% sub forma de caldura radianta in spatiul semineului. Atunci cand este plasat in spatiul incalzit, nu numai ca asigura o incalzire confortabila si rapida, dar face si casa mai confortabila datorita zonei vizibile a flacarii. 

TOTUL despre incalzirea cu peleti. Pentru mai multe informatii despre optiunile de ardere si incalzire cu peleti, va rugam sa faceti clic pe imaginea brosurii de mai sus:

Semineul pe peleti este livrat cu o pompa de circulatie instalata din fabrica si un vas de expansiune inchis de 6 litri. Conectat la un sistem de incalzire centrala nou sau existent, acesta poate asigura intregul necesar de incalzire a proprietatii prin intermediul radiatoarelor, al incalzirii prin pardoseala sau prin perete.
Soba pe peleti este livrata cu un rezervor de combustibil incorporat, cartus de aprindere pentru aprindere automata, comenzi (poate fi conectata la un termostat de camera) si ventilator de gaze de ardere. Usa de sticla a compartimentului de flacara are un geam rezistent la temperaturi ridicate (pana la 700°C).
Camera de ardere a peletilor (gratarul in forma de cupa) este detasabila pentru o curatare usoara.

Ventilatorul de gaze de ardere cu sistem de aspirație asigura aerul de ardere primar si secundar pentru ardere. Ventilatorul de gaze de ardere furnizeaza aer proaspat, bogat in oxigen, pentru ardere si, datorita fluxului de aer presurizat, sprijină in mod activ eliminarea gazelor de ardere.

IMPORTANT! Comanda sobei pe peleti FALCON COMODO CENTRAL P18 poate fi folosita si pentru a controla un rezervor tampon. In cazul incalzirii prin pardoseala sau prin perete, pentru a asigura o cerere constanta de apa calda de incalzire la temperaturi relativ scazute (temperatura apei de plecare de 30-40°C), se recomanda instalarea unui rezervor tampon (minimum 20 litri / kW de putere termica pe partea de apa).

IF = intrebari frecvente despre soba pe peleti FALCON COMODO CENTRAL P18

         

Cazanul este conceput pentru sistemele de incalzire centrala cu apa calda si poate fi conectat la orice sistem de incalzire cu radiatoare, prin pardoseala sau prin perete.
Temperatura de curgere a apei poate fi setata intr-un interval larg de temperatura (65-85°C) in trepte de temperatura de 1°C pe panoul de control. Daca doriti sa produceti apa calda de incalzire la o temperatura mai mica decat aceasta (de exemplu, pentru incalzirea prin pardoseala sau prin perete), va recomandam instalarea unui rezervor tampon de incalzire (min. 10-15 litri/kW) pentru economie de functionare.

O conexiune de 230 V (230V-50Hz), de exemplu, o priza de perete, este suficienta pentru a face sa functioneze soba pe peleti. Consumul maxim de energie electrica al aparatului este de 450 de W, care vor fi prezenti timp de cateva minute in total atunci cand aparatul este pornit. Atunci cand functioneaza la puterea nominala, puterea combinata a ventilatorului de gaze de ardere si a pompei de circulatie este de maximum 70 de W (35 de W in modul de putere redusa).

Soba pe peleti FALCON COMODO CENTRAL P18 de 18 kW are un randament de functionare remarcabil. Puterea din partea apei este de 15,5 kW, in timp ce puterea termica sub forma de caldura radianta in camera sobei este de 2,5 kW.

Sobele pe peleti isi construiesc puterea maxima in 5 etape de iesire. In plus fata de modul automat, in modul manual, nivelurile individuale de putere pot fi selectate de pe panoul de control.
 

    

Semineele sau sobele pe peleti ard peleti, de obicei produsi din rumegus. Acest lucru inseamna ca, in timpul arderii, se elibereaza doar CO2 capturat anterior din atmosfera in timpul cresterii lemnului. Astfel, functionarea lor nu este daunatoare pentru mediu. Datorita combustibilului sau ecologic, utilizarea sa protejeaza mediul de viata si sanatatea dumneavoastra.

   

Soba pe peleti este proiectata sa arda peleti de lemn cu diametrul de 6 mm. Ocazional, pe piata sunt disponibile si peleti cu diametrul de 8 mm, care pot fi utilizati, in principiu, in soba pe peleti FALCON, dar este necesara recalibrarea timpilor de alimentare cu peleti si a vitezelor ventilatorului de aer de ardere, din cauza greutatii specifice probabil diferite a peletilor.
Din cauza designului mic al gratarului de ardere al sobelor pe peleti si a utilizarii exclusiv a aerului suflat pentru curatarea gratarului, se recomanda utilizarea de peleti de cea mai buna calitate si cu cel mai mic continut de cenusa. Atunci cand cumparati peleti, este posibil să obțineți și peleți de pin sau de lemn mixt de culoare mai deschisa sau mai inchisa, dar niciuna dintre acestea nu se exclude reciproc. Acordati atentie doar diametrului peletului si conținutului maxim de cenusa de 0,5-0,7% (maxim 1%), ceea ce inseamna ca, dupa arderea a 100 kg de pelete, vor ramane 0,5-0,7 kg de cenusa cu o granulatie de particule aproape asemanatoare cu cea a fainii. Clasificarea actuala a acestor peleti este En Plus A1.
Pe piata se pot cumpara si asa-numitele peleti agri, la preturi mult mai mici, dar acestia au un continut de cenusa de pana la 5-7 ori mai mare, iar cenusa lor tinde sa se topeasca si sa
 se zgura, astfel incat arderea intr-o soba pe peleti se va opri aproape sigur dupa cateva ore.

Sobele pe peleti cu apa FALCON COMODO CENTRAL P18 sunt silentioase in functionare, cu un nivel de zgomot cuprins intre 39 si 55 dB.

Négyzetméter

Puterea de racire per capacitate depinde de izolatia termica a proprietatii, de suprafata podelei, de inaltimea medie a tavanului, de calitatea izolatiei termice a fatadei si a ferestrelor.
Pentru proprietatile nou construite, puteti lua in considerare incalzirea a pana la 240 m2 , pentru proprietatile renovate (cu izolatie termica pe fatada si ferestre moderne) 130-140 m2 , in timp ce pentru apartamentele sau casele individuale cu ferestre in stil vechi si fara izolatie exterioara, puteti lua in considerare incalzirea a pana la 100 m2 de suprafata utila.

Semineul pe peleti cu aer cald FALCON COMODO CENTRAL P18 poate fi echipat cu un modul Wi-Fi, contra cost. Cu ajutorul modulului Wi-Fi, este posibil sa porniti, sa opriti si sa verificati starea de functionare a sobei prin intermediul unei aplicatii mobile.

    

Controlul sobei pe peleti permite o functionare automata si programata. De asemenea, puteti seta temperatura dorita sau perioadele de incalzire pe control. Tot ce trebuie sa faceti este sa umpleti soba cu peleti, iar soba se va aprinde sau se va incalzi chiar si atunci cand nu sunteti acasa. Acest lucru va permite sa va incalziti proprietatea sau o anumita incapere pentru cand ajungeti acasa.

    

Sobele pe peleti din seria FALCON P18, cunoscute si sub numele de seminee pe peleti, sunt echipate standard cu o pompa de circulatie principala integrata ERP Ready, controlată prin frecvență, de ultimă generație și cu consum redus de energie, precum și cu un vas de expansiune închis (6 litri).

Seria FALCON P18 este furnizata standard cu un senzor de temperatura ambianta si un termostat incorporat, conectat la controlul sobei. Cu toate acestea, daca este necesar, poate fi conectat si un termostat de camera extern si poate fi utilizat pentru a opera soba pe peleti.

Sobele pe peleti FALCON COMODO CENTRAL P18 beneficiaza de o garantie de 3 ani pentru calitatea sudurii corpului cazanului sau a scurgerilor de apa de la data instalarii si de o garantie de 1 an pentru componentele electrice ale sobei pe peleti.

Date tehnice (Faceti clic pe imagine) :

Accesorii disponibile:

-Termostat de camera manual sau digital

-Modul Wi-Fi

-Tuburi de fum din otel inoxidabil

-Reductii din otel inoxidabil pentru conectarea cosului de fum

Date tehnice (Faceti clic pe imagine) :