Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu

Romanian ro

Cazan electric pentru încălzire centrală Thermostroj Termo Max 180 kW

INCLUDE TAXA VERDE

Pentru o cerere de credit TBI, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: info@incalzirerom.ro sau prin telefon: 0770-942 081


Cazan electric spatial cu apa Termostroj Temo Max de 180 kW de putere nominala, cu design industrial, pentru incalzire centrala, standard cu control al temperaturii apei corectate de temperatura externa, disponibil cu modul de control pentru productia de apa calda menajera, dispozitive de siguranta si eficienta de functionare de 99%.


INFORMATII: 0770-942-081 

Producător: Termostroj d.o.o.
Stoc: Precomandă
Data așteptată pentru livrare: 26 Noiembrie 2024
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

Thermostroj Termo Max 180
Cazan electric pe apa Termostroj Temo Max, cu design industrial, pentru sisteme de incalzire centrala, cu o putere nominala de 180 kW (presiune maxima de lucru 6 bar), standard cu reglarea temperaturii de plecare corectata la valoarea temperaturii exterioare, cu modul de control optional pentru producerea de apa
 calda menajera, dispozitive de siguranta si un randament de functionare de 99%. 

Datorita puterii reglabile, puterea maxima a cazanului de 180 kW poate fi reglata in 7 trepte de pe panoul de control. Treptele de putere ale cazanului sunt: 30/45/75/105/135/150/180 kW kW, puterea maxima absorbita redusa reduce, de asemenea, puterea termica.

Productia de apa calda de incalzire este disponibila in intervalul de temperatura de control 20-90°C pentru sistemele de incalzire cu radiatoare si 15-45°C pentru sistemele de incalzire prin pardoseala. In cazul functionarii corectate pentru valoarea temperaturii externe, cazanul selecteaza automat temperatura apei de plecare pe baza curbei de incalzire selectate.
Functionarea modulului de control, care poate fi comandat la un cost suplimentar, poate fi controlata pentru producerea de apa calda menajera in intervalul de temperatura 10-65°C.
Cazanul Termo Max este livrat din fabrica cu toate echipamentele de siguranta necesare pentru functionare. Functionarea necesita o conexiune electrica trifazica si poate fi instalata numai pe un sistem de incalzire inchis. Presiunea maxima de functionare este de 6 bar, dar sistemul de incalzire necesita instalarea unui vas de expansiune inchis de dimensiuni corespunzatoare.

Alimentarea cu apa calda de la retea prin intermediul unui rezervor indirect de apa calda menajera, independent de cazan, garanteaza o incalzire rapida si de inalta performanta a apei calde si disponibilitatea acesteia. Indiferent de numarul de puncte de apa calda, acesta asigura o alimentare continua si fara fluctuatii de temperatura cu apa calda de la retea, cu conditia sa fie dimensionat corespunzator.
Functionare complet silentioasa si dimensiuni reduse pentru performanțele sale, nu necesita nici un schimb de aer sau coș de fum pentru a functiona, ceea ce ii permite sa fie instalat oriunde in cladire.

IF = intrebari frecvente despre cazanul Termostroj Termo Max 180

  

Proiectat pentru sistemele de incalzire centrala cu apa calda, cazanul poate fi conectat la orice sistem de incalzire cu radiatoare, de pardoseala sau de perete.
Temperatura apei poate fi reglata intr-o gama larga de temperaturi, de la 20-90°C pentru radiatoare si 15-45°C pentru incalzirea prin pardoseala, in trepte de temperatura de 1°C pe panoul de control.

Cazanul electric Termostroj de 180 kW poate functiona numai de la o retea de alimentare trifazata.
Important este ca tensiunea de retea necesara pentru conectarea echipamentului (intrerupator mic) sa fie disponibila si ca boilerul sa fie conectat direct la retea cu un conductor de sectiune corecta.

Una dintre cele mai importante probleme in functionarea cazanelor electrice este daca reteaua electrica dispune de numarul corect de amperi. Pentru a face sa functioneze un cazan electric cu o capacitate de 180 kW, trebuie sa fie disponibila o siguranta de cel puțin 3 x 261 Amperi, dar nu mai putin de 3 x 300 Amperi, iar cazanul trebuie sa fie conectat direct la reteaua electrica cu un conductor cu sectiunea transversala corespunzatoare (minimum 150 mm2).
Dimensiunile de mai sus ale cablului de alimentare au fost calculate luand in considerare o temperatura de 25°C si o lungime maxima a cablului de alimentare de 10 m. In fiecare caz, dimensionarea necesita un calcul individual bazat pe conditii reale.

Cazanul electric de 180 kW are un randament de functionare extrem de ridicat. In practica, aproape toata puterea electrica absorbita este utilizata ca energie termica in sistem.

Puterea maxima a cazanului poate fi limitata manual in sapte trepte pe panoul de control.
Treptele de putere reglabile ale cazanului sunt de 30/45/75/105/135/150/180 kW. Retineti ca puterea maxima de intrare si de iesire in etapele de putere redusa vor fi, de asemenea, diferite de puterea maxima a cazanului.
In plus, limitarea puterii afecteaza, de asemenea, numarul de trepte de putere modulata in timpul functionarii.

Functionarea cazanelor electrice este controlata cu mare precizie si, prin urmare, este ecologica. Acesta poate oferi o eficienta maxima pe intreaga gama de putere modulata. Acest lucru asigura mentinerea temperaturii setate a apei de preincalzire cu o supraincalzire neglijabila.
Controlul digital si modular al puterii de incalzire functioneaza in trei trepte de putere de la 0-99%, treptele de putere de incalzire fiind activate sau dezactivate automat de catre control in functie de cererea curenta de caldura.
Datorita controlului inteligent, cazan electric functioneaza la putere maxima doar atunci cand exista o cerere mai mare de capacitate de incalzire a apei calde.

Cu o poluare fonica neglijabila, este practic silentios si nu necesita nici cos de fum, nici aer proaspat.

Desi este posibila utilizarea cazanului electric in regim de functionare continua cu o temperatura de debit prestabilita, pentru confortul utilizatorului si economia de functionare, se recomanda utilizarea unui termostat de camera pentru a porni sau opri cazanul in functie de cererea curenta de caldura. 
Cazanul Termo Max este livrat standard cu controlul temperaturii corectate la o valoare de temperatura externa. Daca doriti sa operati cazanul pe baza valorii temperaturii exterioare, trebuie sa selectati mai intai curba de incalzire corespunzatoare din curbele de incalzire stocate in memoria de control a cazanului. Cazanul va functiona astfel cu o temperatura a apei variabila in functie de temperatura externa masurata, mai degraba decat cu o curba uniforma a temperaturii apei.

Cazanul electric Termostroj Termo Max este acoperit de o garantie completa de 2 ani de la data cumpararii pentru calitatea sudurii corpului cazanului sau pentru scurgerile de apa, precum si pentru componentele electrice incorporate ale cazanului. Dupa expirarea acestei garantii, se va aplica automat garantia producatorului. Alte garantii afisate pe site se refera la garantia producatorului.

IMPORTANT! Garantia este conditionata de instalarea unui separator magnetic de namol in ramura de retur.

Principalele caracteristici tehnice ale cazanului electric Termostroj Termo Max 180:

 • Racord de alimentare si de retur al sistemului de incalzire montat in spate (DN 80)
 • Racord de umplere si golire montat in spate 
 • Senzor de temperatura a apei din cazan (electronic, cu afisaj digital)
 • Termostat de siguranta pentru supraincalzirea cazanului, conectat la intrerupatorul de circuit / releul FI (este necesara repornirea manuala a cazanului)
 • Detector de prezenta a aerului in corpul cazanului (repornire automata a cazanului dupa eliminarea aerului)
 • Intrerupator de siguranta de joasa tensiune (repornire automata a cazanului)
 • Corpul cazanului fabricat din tabla de otel cu grosimea de 4 mm si testat cu o presiune hidraulica de 8 bar 
 • Carcasa exterioara a cazanului din tabla de otel vopsita de 1,5 mm grosime 
 • Elemente de incalzire electrice din otel inoxidabil INOX marca Incoloy 800, cu posibilitatea de comutare in grupuri
 • Elemente de incalzire de 15 kW, fiecare cu sigurante cu 3 poli 
 • Rezistenta din partea apei din cazan 128 mbar (ΔT = 10 oC)
 • Controlul cazanului prin principiul PID pentru un control precis al puterii
 • Temperatura de functionare corectata pentru temperatura exterioara, cu posibilitatea de a selecta si de a compensa curbele caracteristice de incalzire predefinite 
 • Controlul temperaturii apei de alimentare a cazanului 
 • Controlul temperaturii apei calde din rezervorul de apa calda indirecta (disponibil contra cost) 
 • Limitarea manuala a puterii maxime a cazanului in 7 trepte
 • Protectie automata impotriva inghetului a cazanului, a sistemului de incalzire si a rezervorului de apa calda menajera, chiar si atunci cand este oprit (disponibil contra cost pentru apa calda menajera, dar ambele panouri de control sunt optionale) 
 • Cresterea completa a debitului cazanului in trepte de iesire cu intervale de timp de 15 sec.
 • Pentru cerințe mai mari de putere termica, panourile de control permit conectarea unui numar nelimitat de cazane electrice Termo Max.
 • Presiunea maxima de lucru 6 bar, intervalul de presiune de lucru recomandat 1-4 bar
 • Temperatura maxima de functionare 90°C
 • Testarea presiunii corpului cazanului in timpul productiei, de asemenea, dupa sudarea corpului cazanului si dupa asamblarea completa a cazanului.
 • Test de izolare electrica a cazanului (500 V) la sfarsitul procesului de fabricatie a cazanului
 • 2 ani de garantie pentru calitatea sudurii corpului cazanului sau a scurgerilor de apa
 • 2 ani garantie pentru componentele electrice instalate in cazan
 • Pentru functionarea sa, se recomanda utilizarea unui termostat de camera si a unui senzor de temperatura extern.
 • Instalarea si punerea in functiune de catre un profesionist aprobat de catre distribuitor

Pentru sistemele de incalzire, producatorul recomanda utilizarea unui fluid termic de tip ThermoFluid pentru a proteja impotriva inghetului.

Control digital si modular al puterii de incalzire de la 0-100%, prin care numarul si puterea grupurilor de incalzire si/sau a elementelor de incalzire sunt pornite sau oprite automat de catre control in functie de cererea curenta de caldura. Datorita controlului inteligent PID, boilerul electric functioneaza la putere maxima doar atunci cand exista o cerere mai mare de incalzire sau de apa calda menajera.

Echipamentul standard al cazanului Termostroj Termo Max 180 kW:

 • Corp de cazan pe apa cu control digital, elemente de incalzire electrice si dispozitive de siguranta
 • Instructiuni de utilizare in limba romana
 • 2 ani de garantie completa 

DATE TEHNICE: