Folosim cookie-uri pentru a oferi servicii personalizate vizitatorilor noștri.
Meniu
Preţ:
3.499 Lei (2.940 Lei + TVA)
Cant:buc.

Centrala electrica THERMEX E915 – 15 kW pentru încălzire și completat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calde

Preţ:
3.499 Lei (2.940 Lei + TVA)
Cant:buc.

Cazan electric termo pentru incalzire centrala si  completat cu un rezervor indirect de ACM, pentru producerea apei calda menajera, cu performanta de 15 kW.


Informații: 0770942081

Producător: Thermex Corporation
Stoc: 9 buc. pe stoc
Data așteptată pentru livrare: 30 Iunie 2022
Taxă livrare: Gratuit

Descriere

THERMEX E915 - cazan electric de 15 kW

Noul cazan electric THERMEX are un design compact, realizat din componente de calitate testata pentru incalzire centrala (radiator, incalzire prin pardoseala sau murala) si in combinație cu un rezervor de apa calda menajera indirecta pentru producerea de apa calda menajera

Functionare silentioasa, convector electric de 15 kW cu o eficienta de aproape 100%, putere reglabila in 6 trepte de putere de la panoul de control. Datorita puterii reglabile, cazanul poate funcționa la o putere maxima de 2,5 / 5 / 7,5 / 7,5 / 7,5 / 10 / 12,5 kW, în plus fata de puterea maxima de 15 kW (reducerea consumului maxim de energie este insotita de o reducere a productiei de caldura).


Cazane electrice THERMEX E9 in design profesional.

Carcasa usoara si mica - cazan electric compact cu pompa de circuit principal si vas de expansiune inchis, unul dintre cele mai usoare din clasa sa, usor si rapid de instalat datorita dimensiunilor exterioare reduse.

Utilizare dubla, combinata - poate fi conectat direct la un radiator, la incalzirea prin pardoseala sau prin perete datorita unei game largi de temperaturi cu temperatura de debit reglabila sau indirect la un boiler de apa calda prin intermediul unei supape de deviere motorizate pentru utilizare dubla.

Controlul incalzirii si al productiei de apa calda - panoul de control digital va permite sa maximizati puterea utilizata pentru incalzire si producerea de apa calda menajera cu trei setari de putere. In plus fata de puterea selectata, puteti introduce si diferite valori de temperatura. De exemplu, pentru incalzirea prin pardoseala, cazanul poate functiona cu o temperatura de debit de 37°C si 60°C îin timpul producerii apei calde. Controlul cazanului poate controla functionarea unei supape motorizate cu trei cai prin citirea senzorului de temperatura al rezervorului de apa calda menajera pentru a produce apa calda menajera. In paralel, acesta controleaza procesul de incalzire tinand cont de valorile unui termostat de camera si, daca este necesar, de un senzor suplimentar de temperatura exterioara.

Functionare programabila fara termostat de camera - pe baza unui program de functionare orar/zilnic/saptamanal setat pe panoul de control al cazanului (in acest caz nu se efectueaza nicio masuratoare a temperaturii interioare).

Echipament ridicat la un pret standard - cu supapa de siguranta de 3 bari, intrerupator de siguranta in caz de presiune scazuta sau suprapresiune, termostat de sigurantă in caz de supraincalzire (100 °C), ventilator de aer automat in corpul cazanului si pompa de circulatie. Poate fi activat prin modul de dezghetare.

Control electronic, reglarea puterii - care opereaza cazanul la puterea corespunzatoare cererii curente de caldura, pornind si oprind puterea curenta in trepte de 2,5 kW.


Productia de apa calda pentru incalzire este disponibila intr-un interval de temperatura de control de 30-80 °C si o presiune de functionare de 0,5-2,6 bar, in timp ce productia de apa calda pentru uz casnic este disponibila intr-un interval de temperatura de 30-60 °C.

Cazanul electric Thermex de 15 kW necesită o conexiune electrică trifazată (conexiune de 230 V posibilă doar pentru 7/10,5 kW) și poate fi conectat atât la sisteme de încălzire deschise, cât și închise, datorită gamei sale largi de presiune de funcționare (presiunea minima a sistemului de incalzire necesara pentru functionarea cazanului este de 0,5 bar).

Alimentarea cu apa calda furnizata de rezervorul indirect (rezervor de stocare a apei calde cu serpentina de schimb de caldura) asigura incalzirea rapida si eficienta a apei si disponibilitatea acesteia. Datorita controlului automat ACM al cazanului si a functionarii vanei de deviere, cazanul poate fi exploatat eficient chiar și cu cel mai simplu rezervor indirect de apă caldă menajeră.

Rezervorul indirect ACM, supapa de comutare motorizata cu trei cai si senzorul de temperatura NTC pentru rezervor sunt disponibile la un cost suplimentar si NU fac parte din boilerul electric.

Atunci când este dimensionat corespunzator, acesta asigură o alimentare continua si neintrerupta cu apa calda, indiferent de numarul de intrari de apa calda.

IMPORTANT: Atunci cand comandați un incalzitor electric de apa Thermex, este posibil sa selectați prioritatea productiei de apa calda fata de functia de incalzire, daca este necesar.

Daca aveti nevoie de apa calda in doua locuri in acelasi timp, boilerul electric combinat este, de asemenea, o alternativa buna. Pe langa  funcția de incalzire, aceste aparate sunt capabile sa produca apa calda menajera in sistem instantaneu, cu debit instantaneu.

Cazanul electric este complet silentios si de dimensiuni reduse si nu necesita un schimb de aer sau un horn, ceea ce ii permite sa fie instalat oriunde in casa.


Descarcati brosura, specificatiile tehnice si diagramele de incalzire (controlul temperaturii exterioare). Faceti clic pe imaginea de mai jos pentru a descărca.


Thermex technical data     


IF = Intrebari frecvente pentru cazanul electric THERMEX E915 – 15 kW
   
Un cazan electric proiectat pentru sisteme de incalzire centrala poate fi conectat la orice sistem de incalzire cu radiator, pardoseala sau perete. Temperatura, poate fi setata pe o gama larga de temperaturi (30-80 °C) in trepte de 1 °C pe panoul de control.


Completata cu un rezervor indirect de apa calda menajera, cazanul si controlul acestuia sunt potrivite si pentru producerea de apa calda menajera in intervalul de temperatura de 30-60 °C. Temperatura dorita a apei menajere poate fi setata pe comanda cazanului, iar cazanul asigura automat producerea de incalzire si apa calda menajera pentru proprietatea dvs. in functie de setare. Este important sa instalati in sistemul de incalzire o supapa de deviere cu trei cai motorizata, a carei functionare este asigurata de comanda cazanului. In plus, este necesar un senzor de temperatura (NTC) pentru a produce apa calda menajera. Cazanul monitorizeaza continuu schimbarea temperaturii in rezervorul de apa calda menajera si porneste automat cazanul daca este necesar.

  
Cazanul electric THERMEX de 15 kW este pregatit din fabrica pentru conectarea la o retea electrica  trifazata.

Este important ca tensiunea de rețea (intrerupator) necesara pentru conectarea aparatului sa fie disponibila si ca conexiunea electrica directa a cazanului sa fie realizata cu un conductor cu sectiunea transversala corecta.

Una dintre cele mai importante cerinte pentru functionarea unui cazan electric este disponibilitatea unui numar suficient de amperi in reteaua electrica. Pentru a face sa functioneze un cazan de 15 kW, trebuie sa fie disponibil cel putin 3 x 21,8 amperi de curent. Va rugam sa tineti cont de capacitatea tuturor consumatorilor de energie electrica din proprietate atunci cand dimensionați reteaua electrica necesara. In cazul in care reteaua electrica este dimensionata in jos, intrerupatorul de circuit va arde in mod continuu siguranta daca mai multe aparate sunt utilizate impreuna.

Debitul maxim al cazanului poate fi limitat in 6 etape pe panoul de comanda.

Treptele reglabile ale puterii sunt de 2,5 / 5 / 7,5 / 10 / 12,5 / 15 kW. Va rugam sa retineti ca consumul si puterea maxima de putere in etapele de putere redusa difera de asemenea de puterea maxima a cazanului.


Cazanul THERMEX 15 kW este disponibil in gama de putere modulats 0-15 kW. Acest lucru ii permite sa isi regleze puterea in sase trepte (0 / 2,5 / 5 / 7,5 / 10 / 12,5 / 15 kW) in functie de cererea de caldura, mentinandu-si in acelasi timp eficienta.

Dupa conectarea unui senzor de temperatura exterioara (senzor NTC), cazanul poate functiona, de asemenea, in conformitate cu curbele de incalzire programate din fabrica, care tin cont de temperatura masurata (a se vedea documentele anexate).

Capacitatea de încălzire în termeni de performanță depinde de suprafața podelei proprietății, de înălțimea medie a tavanului și de nivelul de izolație termică a fațadei și ferestrelor sale.

Vă puteți aștepta să plătiți pentru încălzire până la 200-220 m2 pentru o proprietate nou construită, 150 m2 pentru o proprietate renovată (cu izolație și ferestre moderne) și 85-90 m2 pentru un apartament sau o casă izolată cu ferestre în stil vechi și o casă izolată fără izolație exterioară.

Funcționarea cazanelor electrice este reglata cu precizie si prin urmare, va asigura temperatura setata a debitului de incalzire cu o supraincalzire neglijabila. Controlul digital si modular al puterii de incalzire functioneaza in trei (patru) trepte de putere cuprinse intre 0-100%, conform carora treptele puterii de incalzire sunt pornite sau oprite automat in functie de cererea de caldura curenta.

Cu o sarcina de zgomot neglijabila, este un dispozitiv practic silentios care poate fi instalat in orice parte a apartamentului sau a casei. Nu necesita horn sau aer proaspat pentru a functiona.


 


Cazanul electric instalat standard cu, o pompa de circulatie ERP Ready incorporata, controlata in frecventa, de ultima generatie, cu un consum minim de curent.


Cazanul electric este echipat standard cu un rezervor de expansiune inchis (6 litri).


 

Cazanul poate fi actionat cu un termostat de camera conventional sau prin adaugarea unui senzor de temperatura exterioara la termostat, care regleaza temperatura apei a cazanului tinand cont de temperatura exterioara masurata. In plus, poate fi actionat conform programului de functionare setat pe cazan (ora / zi / saptamana), ceea ce declanseaza utilizarea termostatului de camera, totusi, in acest caz, cazanul nu monitorizeaza temperatura interna a proprietatii.


Cazanul THERMEX E915 – 15 kW are o garantie completa de 3 ani de la data cumpararii pentru calitatea sudarii sau scurgeri de apa ale corpului cazanului, precum si componentele electrice incorporate.

IMPORTANT! Garantia este conditionata de instalarea unui separator magnetic de namol in ramura de retur a sistemului de incalzire.

Cele mai importante caracteristici tehnice ale cazanului electric THERMEX E915 – 15 kW:

-Conectarea sistemului de incalzire cu debit si retur mai mici (3/4 ")

-Conexiune de umplere-golire cu supapa de inchidere

-Sensor temperatura apei cazanului

-In caz de supraincalzire a cazanului (peste 100 ° C), termostat de siguranță mecan

-In caz de presiune scazutra sau suprapresiune (sub 0,5 bar / peste 2,6 bar) intrerupator de siguranta care impiedica functionarea cazanului

-Sensor de presiune a cazanului (afisarea valorii presiunii curente pe manometru)

-Pompa circulanta principal, controlat in frecventa (40-85 wati), cu functionare temporizata dupa oprirea functiei de incalzire a cazanului, cu dezactivator automat

-Vana de siguranta incorporata in caz de suprapresiune (3 bari)

-Clasa de protectie contact IP40

-Corpul cazanului cu izolatie termica de 12 mm grosime

-Vana de dezaerare automată situată în partea superioară a corpului cazanului

-Rezervor de expansiune incorporat (6 litri)

- Inserturi electrice de incalzire (6 buc 2500 Watt), cu posibilitatea de comutare pe element de incalzire

-Comanda cazanului, termostat de camera, supapa deviator si senzor de temperatura exterioara cu optiune de conectare

- Controlul temperaturii apei calde menajere a rezervorului si incalzirea debitului cazanului

- Protectia impotriva inghetului

-Instalarea necesita un specialist, dar dupa completarea unei liste de verificare, poate fi utilizata fara punerea in functiune obligatorie sau inspectia tehnica

-Producatorul recomanda utilizarea fluidului ThermoFluid pentru protectie impotriva inghetului in sistemele de incalzire.

Echipament standard al cazanului THERMEX 915 – 15 kW:

-corpul cazanului termo cu comanda digitala si insertii de incalzire electrice

-capacul corpului cazanului si dispozitivele de montare pentru montarea pe perete

-pompa de caldura incorporata, vas de expansiune si echipament de siguranta

-instructiuni de operare

-Garantie completa de 3 ani

Accesorii disponibile:

-termostat de camera manual sau digital

-senzor de temperatura camerei si exterior (senzor NTC)

-Rezervor indirect de apa calda

-Vana de deviere motorizata cu 3 cai

Parameters

Pompa de circulatie,vas de expansiune si supapa de siguranta in echiparea standard da
Tip de conexiune electrica 400 V (trifaze)
Scopul utilizarii incalzire centrala si productia de apa calda menajera
Sistem circuit de incalzire sistem de incalzire deschisa si inchisa
Termen de garantie 3 ani garanție
Controlul cazanului cu functia de protectie la inghet da
Temperatura de operare maxima 80°C
Tipul panoului de control digital electronic
Producator THERMEX Heating Technology
Putere nominala 15 kW
Amperaj necesar 3 x 21,8 Amper
Element electric de incalzire 6 x 2,5 kW
Temperatura maxima de functionare 80 °C
Continut de apa 8 lit.
Dimensiuni racord inainte/retur 3/4 R R
Presiune maxima de functionare 2.6 bar
Greutate 25 kg
Latime 440 mm
Inaltime 740 mm
Adancime 235 mm